Anneden çocuğuna doğum günü partisi: 32 korona vakası!

Anneden çocuğuna doğum günü partisi: 32 korona vakası!
İstanbul’dan Eskişehir’in Mahmudiye ilçesindeki anne ve babasını ziyarete giden B.Y. isimli kadın, Kovid-19 belirtileri gösterince hastaneye gidip test yaptırdı. B.Y. testin sonucunu beklemeden ailesinin evinde çocuğu için doğum...

İstanbul’dan Eskişehir’in Mahmudiye ilçesindeki anne ve babasını ziyarete giden B.Y. isimli kadın, Kovid-19 belirtileri gösterince hastaneye gidip test yaptırdı. B.Y. testin sonucunu beklemeden ailesinin evinde çocuğu için doğum günü partisi düzenledi. Partinin ardından B.Y.’ye yapılan testin sonucu pozitif çıktı. Filyasyon ekipleri, partiye katılan 32 kişiyi tek tek tespit etti. Aynı mahallede oturanların çoğunlukta olması nedeniyle bazı sokaklar tamamen karantina altına alındı.

26 işçide korona tespit edildi
Gaziantep’te, bir makarna fabrikasında çalışan 26 işçinin testi pozitif çıktı. Filyasyon ekipleri, işçilerin temaslı olduğu kişileri belirlemek için çalışma başlattı. Öte yandan Araban ilçesinde gittiği hastanede şüphe üzerine koronavirüs testi yapılan 2 kişinin sonuçları pozitif çıktı. Virüs tespit edilen 2 kişi hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınırken, bu kişilerin temas kurduğu kişilerin de yaşadığı toplam 14 evde karantina uygulaması başlatıldı.