Anneler soruyor: Çocuklarımız nerede?

Anneler soruyor: Çocuklarımız nerede?
Rusya'nın, Karadeniz filosunun batan amiral gemisi Moskva’nın mürettebatının başka gemilere tahliye edildiği açıklamasına rağmen bazı aileler, gemide görev yapan çocuklarından haber alamıyor. Anneler, “Çocuklarımız nerede”...

Rusya'nın, Karadeniz filosunun batan amiral gemisi Moskva’nın mürettebatının başka gemilere tahliye edildiği açıklamasına rağmen bazı aileler, gemide görev yapan çocuklarından haber alamıyor. Anneler, “Çocuklarımız nerede” sorusuna yanıt bekliyorlar.

20 yaşındaki Yegor Şıkrebets, batan gemide şef olarak görev yapıyordu; ailesi olaydan beri onunla temas kuramıyor. Annesi İrina Şıkrebets, denizci hastanesine gittikten sonra Rus haber sitesi The Insider’a yaptığı açıklamada, “Yanmış her çocuğa baktık. Ne kadar zor olduğunu size anlatamam. Ancak kendi oğlumuzu bulamadık. 

Moscow Times’ın aktardığına göre Kremlin geminin tamamen tahliye edildiğini söylese de onlarca, hatta yüzlerce insanın Moskva’da hayatını kaybettiğine dair kanıtlar ortaya çıkmaya başladı. 

Yegor’un babası Dmitri Şıkrebets de üç ailenin kendisiyle çocuklarının kayıp olduğunu söyleyerek temasa geçtiğini belirtti. 

Karadeniz filosundan Rus haber sitesi Meduza’ya konuşan bir kaynak, Moskva’da toplamda 37 denizcinin öldüğünü ve 100’den fazla yaralı olduğunu belirtti.

Rusya Savunma Bakanlığı, Moskva’nın geçen hafta cephaneliğindeki hasar nedeniyle limana çekilirken battığını söylemişti. Ukrayna’nın Odesa kentinin ordu sözcüsü ise Moskva’yı Neptün füzeleriyle vurduklarını söylemiş ve bölge valisi de bunu teyit etmişti.