‘ANNENİZİN KIZLIK SOYADI’ MAZİDE KALDI

‘ANNENİZİN KIZLIK SOYADI’ MAZİDE KALDI
Bugün başlayan yeni dönemde kimlik bilgileri üzerinden doğrulama artık yapılamayacak. Elektronik kimlik kartları ve PIN numaraları işlemlerde kullanılacak. ATM’lerden de bu kartlarla işlem yapılabilecek.Bankaların kullandığı...

Bugün başlayan yeni dönemde kimlik bilgileri üzerinden doğrulama artık yapılamayacak. Elektronik kimlik kartları ve PIN numaraları işlemlerde kullanılacak. ATM’lerden de bu kartlarla işlem yapılabilecek.
Bankaların kullandığı bilgi sistemlerinin yönetimi, elektronik bankacılık hizmetlerine ilişkin esasları düzenleyen ve kimlik doğrulamada eski yöntemleri kaldıran yönetmeliğin birinci ayağı 1 Temmuz’da yürürlüğe girdi.
Yeni sisteme göre, çağrı merkezlerindeki müşteri temsilcileri üzerinden anne kızlık soyadı başta olmak üzere kimlik bilgileri üzerinden doğrulama yapılmayacak. Müşterilere gönderilen SMS ve e-postalar doğrulanmış, teyit edilmiş adreslere gönderilecek.
Bankaların teyit etmediği telefonlara, e-postalara hiçbir şekilde mesaj atılmayacak. Müşteriye ekstre gönderimi devam edecek.