Annesine çareyi Twitter’da aradı: Süper dediğiniz sağlık sistemi insanları öldürüyor

Annesine çareyi Twitter’da aradı: Süper dediğiniz sağlık sistemi insanları öldürüyor
Son haftalarda birçok ilden gelen vaka ve hastanelerdeki doluluk oranının artışı endişe yaratıyor. Son olarak Twitter’dan yaşadığı mağduriyeti anlatan bir kullanıcı derdine çare aradı. 24 Temmuz’da annesinde halsizlik, öksürük,...

Son haftalarda birçok ilden gelen vaka ve hastanelerdeki doluluk oranının artışı endişe yaratıyor. Son olarak Twitter’dan yaşadığı mağduriyeti anlatan bir kullanıcı derdine çare aradı. 24 Temmuz’da annesinde halsizlik, öksürük, yüksek ateş şikayetleri başladığını ve 27 Temmuzda Gaziantep'in pandemi hastanesi Ersin Arslan'ın aciline gittiklerini Twitter’dan yazan Deniz Kar, hastanelerde yer olmadığı için annesinin eve gönderildiğini söyleyerek duruma tepki gösterdi.

Kar, hastaneye başvuru sürecini ve olayı şöyle anlattı: “PCR testi yapıldı. PCR testinin sonucunu öğrenmek için 184’ü aradık ulaşamadık. Annemin durumu ağırlaştı. Yeniden test yaptırmak için özel Kemal Bayındır Hastanesi’ne gittik. Annemin Kovid-19 kaptığını, ancak hastanede yer olmadığını, bu yüzden yatış yapılamayacağı söylendi. Şu an evdeyiz. Annem ağzına bir lokma yiyecek koyamıyor. Çökmez dediğiniz, süper dediğiniz sağlık sistemi insanları öldürüyor”