Ansızın Bi’ İnfilak’tan akustik single

Ansızın Bi İnfilak grubu 2019 yılında çıkardığı ‘Retro Bahar’ albümünde yer alan ‘Senden Gizli’nin akustik versiyonunu dinleyiciyle buluşturdu.

Türkiye’de rock janrının köklerine sabit kalarak müzik yapılması sevindirici. Zira ‘alternatif’ diye adlandırılan formda herkes saf rock’ı günümüze uyarlamak için bir ucundan çektiği için ortaya çok anlamsız şeyler çıkabiliyor. Ansızın Bi’ İnfilak bunun dışında kalmış bir topluluk. İsmini The Doors adına yazılan bir kitaptan alan ve tesadüfen Edip Cansever’in de ‘İnfilak’ şiirinin son dizesinde bu üç kelimenin yer alması topluluğun bir şansı belki de...

Ansızın Bi’ İnfilak 2015’te kurulmuş henüz taze bir topluluk. Emre Yasak (Vokal) Onur Gülanber (Elektrik Gitar) Barış Eskikaya (Klavye) Anıl Ulusoy (Bas Gitar) Kaan Yol’un (Davul) katılımıyla bir araya gelen Ansızın Bi’ İnfilak, sırtını yaptıkları müziğe yaslıyor ve bunu günümüz sound’uyla birleştirmesini çok iyi biliyor.

“Ortaya karışık” sözlerden kaçınarak temiz bir sound’la dinleyici karşısına çıkan grup, son single’ı ‘Senden Gizli’yi dijital platformlarda yayınladı. 2019 yılında çıkardıkları ‘Retro Bahar’ albümünden bir parça olan ‘Senden Gizli’, grubun yukarıda anlattığım tüm özelliklerine uyuyor.

Sade, temiz ve basit. Şu durgun günlerde iyi gidecektir.

Ansızın Bi’ İnfilak ile 3’te 3

Bu ‘Çile’den sonra yakın zamanda çıkardığınız ikinci akustik single. Seviyor musunuz akustik çalmayı?

İkinci albümümüz Retro Bahar’dan sonra biraz akustik parçalara ağırlık vermek istedik, akustik soundu da ozellikle en yalın hali ile seviyoruz.

Bu şarkıyı seçmenizin sebebi ne?

‘Senden Gizli’ ‘Retro Bahar’ albümünü yaparken en sevdiğimiz şarkılardan biri olmuştu. Akustik halini en sade şekli ile çalarsak nasıl olacağını merak ediyorduk. Bu hali de hoşumuza gittiği için ‘Senden Gizli’yi seçtik.

Özellikle pandemi süreciyle beraber single çıkartma furyası başladı. Sebebi nedir sizce?

Aslında pandemi ile başlamadı birkaç senedir Single olarak yayın yapmak müzik piyasasında kabul görür oldu. Ama pandemi döneminde çoğu müzisyen albümlerini yayınlamak için doğru zaman olmadığını düşündüğünden single’a ağırlık verdi. Biz ise zaten ikinci albümümüz Retto Bahar’ı Mayıs 2019’da yayınladığımız için 2020’de single’lar ile devam etmeye karar vermiştik.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Burak Soyer Arşivi