Antalya’da sel felaketi

Son Güncellenme Tarihi: Aralık 13, 2022 / 08:15

Antalya’nın Kumluca ve Finike ilçelerinde akşam saatlerinde etkisini artıran yağmur, gece sel felaketine dönüştü. Derelerin taşması sonucu park halindeki otomobiller sürüklendi, çok sayıda ev ve iş yerinin zemin ve bodrum katlarını su bastı.

Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu, ilçedeki seralarda çok büyük zarar meydana geldiğini belirtirken, “50 yıldır böyle bir şey görmedik. Sular bir anda yukarıya çıkarak arabaları sürükledi. Teyakkuz halindeyiz” dedi.

Pazar akşam saatlerinden itibaren devam eden sağanak ve fırtına, gece yarısından sonra etkisini artırdı. Kumluca ilçesinden geçen Gavur çayının taşmasını sonucu cadde ve sokaklar göle döndü, yüzlerce sera su altında kaldı. İlçede yaşayanlarından cep telefonlarına “evlerinizden çıkmayın” mesajı gönderildi. Sel baskını sonucu mahsur kalan vatandaşlara yardımcı olmak amacıyla AFAD’dan destek istendi, tahliye çalışmaları devam ediyor. İlçede bazı mahallelere elektrik verilemiyor.

Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu, sel sularının köprüleri yıktığını, bu nedenle iş makinelerinin de çalışamadığını söyledi.



EĞİTİME ARA
Sel Finike ilçesinde de büyük zarara yol açtı. Seralar ve narenciye bahçeleri sular altında kalırken, araçlar sel sularıyla birlikte sürüklendi. Sağanak yağış bölgede etkisini sürdürken, Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, Pazartesi günü ilçe genelindeki tüm okulların tatil edildiğini açıklayarak, acil durumlar dışında dışarı çıkılmaması istendi.


BİR KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya’da yaşanan sel felaketinde bir kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Çavuşoğlu açıklamasında, “1 vatandaşımız kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Tüm ekiplerimiz Antalya’da. İçişleri Bakanımız da bölgeye gitti. Süreci Cumhurbaşkanımız da yakından takip ediyor” dedi.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top