Antalya’da ‘Yeni Nesil Sinema Okulu’ projesi tanıtıldı

Antalya’da ‘Yeni Nesil Sinema Okulu’ projesi tanıtıldı
Antalya’da, kız öğrencilerin sinema alanındaki kariyer hedeflerine destek olmak amacıyla hayata geçirilecek, ‘Yeni Nesil Sinema Okulu’ projesinin toplantısı gerçekleşti. Proje kapsamında öğrenciler, kendi öykülerini kısa...

Antalya’da, kız öğrencilerin sinema alanındaki kariyer hedeflerine destek olmak amacıyla hayata geçirilecek, ‘Yeni Nesil Sinema Okulu’ projesinin toplantısı gerçekleşti. Proje kapsamında öğrenciler, kendi öykülerini kısa film olarak çekecek.

Antalya’da, sinema alanında kariyer hedefleyen kız öğrencilerin desteklenmesi amacıyla ‘Yeni Nesil Sinema Okulu’ projesi hayata geçirilecek.
Projenin tanıtımı için bir otelde toplantı düzenlendi.

Proje kapsamında söyleşilere ve eğitimlere katılacak öğrenciler, kendi öykülerini kısa film olarak çekecek. Çekilen filmler, bu yıl 59’uncusu düzenlenecek Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde izleyicilerle buluşacak.

Toplantıya katılan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, kadın ve şiddet kelimelerinin aynı cümlede geçmemesi için çaba gösterdiklerini belirterek, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.

“FARKINDALIK OLUŞTURMAK İSTEDİK”
Daha iyiye ve daha güzele ulaşmanın yolunun kadınların huzur içerisinde yaşamasından geçtiğini vurgulayan Böcek, “Onların gülümsemesiyle karanlıklar aydınlanıyor. Kadının toplumdaki ve sinemadaki varlığını artırmak için farkındalık oluşturmak istedik. Sinema kadının gözüyle güçlenecek dedik. Sinema alanında kariyer yapmak isteyen kız öğrencileri film üretmeye teşvik etmek ve desteklemek amacıyla bu projeyi hayata geçirdik” diye konuştu.

Başkan Böcek, projeye katılacak kız öğrencilere belediye olarak her türlü desteği sağlayacaklarını söyledi.