AP’den bir yolsuzluk istifası daha

Son Güncellenme Tarihi: Ocak 13, 2023 / 11:35

Avrupa Parlamentosu (AP) milletvekili Maria Arena, adı yolsuzluk soruşturmasında resmen geçmese de medya ve siyaset çevrelerinde hedef gösterildiği gerekçesiyle İnsan Hakları Alt Komitesi Başkanlığı görevinden ayrıldığını duyurdu. Arena, Belga’ya yaptığı açıklamada, “Belçika makamları, milletvekilliği dokunulmazlığımın kaldırılmasını istemediler. Ne iş yerim ne de evim arandı. Mahkemelerde hiçbir şekilde sorgulanmadım” ifadelerini kullandı. Belçikalı milletvekili Arena, hakkındaki iddialar nedeniyle itibarını korumak için böyle bir karar aldığını belirtti.

Arena’nın ismi, yolsuzluk soruşturmasında gözaltına alınan eski İtalyan AP Milletvekili Pier Antonio Panzeri ile iletişimi nedeniyle sık sık basında yer almıştı.

Belçikalı makamların yürüttüğü yolsuzluk, rüşvet ve kara para aklama soruşturması kapsamında, geçen yıl aralık ayında çok sayıda noktada aramalar yapılmış, 1,5 milyon avro nakit para ele geçirilmiş ve 4 kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan kişilerin AP Başkan Yardımcılığı görevi sona erdirilen Yunan milletvekili Eva Kaili , eski İtalyan AP Milletvekili Pier Antonio Panzeri, Kaili’nin partneri ve AP’de asistan olarak çalışan yine Francesco Giorgi ve hukukun üstünlüğü konularında çalışan bir sivil toplum kuruluşunun yöneticisi Niccolo Figa-Talamanca olduğu açıklanmıştı.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top