Apple, Çin dışındaki mağazalarını kapatıyor

Apple, Çin dışındaki mağazalarını kapatıyor
TEKNOLOJİ devi Apple, koronavirüs salgını nedeniyle Çin dışındaki tüm mağazalarını 27 Mart tarihine kadar kapatma kararı aldı. Şirketin İstanbul’da Zorlu Center ve Akasya AVM’de bulunan iki mağazası da alınan karar gereği...

TEKNOLOJİ devi Apple, koronavirüs salgını nedeniyle Çin dışındaki tüm mağazalarını 27 Mart tarihine kadar kapatma kararı aldı. Şirketin İstanbul’da Zorlu Center ve Akasya AVM’de bulunan iki mağazası da alınan karar gereği kapatılacak. Apple CEO’su Tim Cook virüsü minimize etmenin en etkili yolunun kalabalığı azaltmak olduğunu ifade etti. Cook tarafından yapılan yazılı açıklamada Apple’ın internet üzerinden müşterilerine hizmet sağlamaya devam edeceğini aktardı. 

FABRİKALARI KAPATMIŞTI

Dün Apple Çin’de koronavirüs salgını nedeniyle kapattığı son 4 mağazasını da dün açmış, İtalya’daki tüm mağazalarını da kapatma kararı almıştı. Apple’ın Çin dışında 460 mağazası bulunuyor, en çok mağaza ise 270 adetle ABD’de. Geçici mağaza kapatmanın Apple’a vereceği ekonomik hasarla ilgili bir öngörüde ise bulunulmadı.