Apple etkinliği ardından izlenimlerim

Apple’ın her yıl son ürünlerini tanıttığı etkinlik 15 Eylül Salı gecesi gerçekleşti. Donanım alanında Apple’ın akıllı saati Apple Watch Series 6 ve daha düşük sürümü Apple Watch SE tanıtılırken, tablet olarak da iPad 8th Gen ve iPad Air’ın yeni sürümü gösterildi.
Yazılım tarafında ise Apple uzun zamandan sonra güçlü kaslarını çalıştırdı ve özellikle iPhone’da beta sürümünde bile harika çalışan bir iOS’un lansmanını yaptı. Test edemesem de benzer durum iPadOS, watchOS ve tvOS için de geçerli.
Yıllardır danışmanlık verdiğim her şirkette ve her projede ilk önce swot analizi çıkarırım. Güçlü, zayıf yanları gösteren bu analiz sadece fırsatları ve tehditleri göstermekle kalmaz durumun anlık bir fotoğrafını çekmeye de yardımcı olur.
Bir süre önce bir köşe yazımda Apple, Microsoft ve Google’ın swot analizlerini yapıp ne tarafa yönlenmeleri gerektiği konusunu detayları ile yazmıştım. Okumak isteyenler

Apple yeni ürünlerini tanıttı

Apple Watch Series 6
Apple, kullanıcılara genel sağlık durumları hakkında daha da fazla bilgi sunan Kanda Oksijen özelliğine sahip Apple Watch Series 6’yı duyurdu. Apple Watch Series 6, çile gelen watchOS 7 Family Setup, uyku takibi, otomatik el yıkama algılaması, yeni antrenman türleri ve özel saat kadranları oluşturabilme ve paylaşabilme özellikleriyle dikkat çekiyor.
Kanda Oksijen Sensörü ve Uygulaması
Apple Watch Series 6, kullanıcının kanındaki oksijen doygunluğunu kolayca ölçen yeni özelliğiyle önceki Apple Watch modellerinin sağlıkla ilgili kabiliyetlerini genişletiyor. Bu yeni özellik sayesinde kullanıcılar genel fitness ve sağlık durumlarını daha iyi anlayabiliyor. Oksijen doygunluğu veya SpO2, kırmızı kan hücrelerinin ciğerlerden vücudun kalanına taşıdığı oksijen yüzdesini ifade eder ve bu oksijenli kanın tüm vücuda ne derecede iyi taşındığını gösterir.
Ebeveyn telefonundan Apple Watch kurulabilecek
Apple, evdeki iPhone’u olmayan çocuklara ve yaşlı aile üyelerine Apple Watch’un iletişim, sağlık, fitness ve güvenlik özelliklerini sunan, watchOS 7’deki Family Setup özelliği ile ilk kez, Apple Watch, bir ebeveynin iPhone’u aracılığıyla kurulabilecek. Bu sayede çocuklar telefon görüşmeleri ve mesajlarla aileleri ve arkadaşlarıyla iletişim kurabilecek.

IPAD AIR ÇOK GÜÇLÜ

IPad 8th Gen
Apple bugün, Neural Engine birimini giriş seviyesindeki iPad’e ilk kez getiren güçlü A12 Bionic çipe sahip sekizinci nesil iPad’i tanıttı. 3199 TL’den başlayan fiyatlarla sunulan bu geliştirilmiş model, göz alıcı 10.2 inç Retina ekran, gelişmiş kameralar ve tüm gün süren pil ömrüyle1 en popüler ve hesaplı iPad’de değerli özellikleri bir araya getiriyor.
IPad AIr çok çevre dostu
Yeni iPad Air çevre dostu olarak şekilde tasarlandı ve Apple’ın 2030’a kadar karbon nötr olma planını destekliyor. iPad Air’in kasası yüzde 100 geri dönüştürülmüş alüminyumdan üretiliyor ve anakartındaki lehimlerde yüzde 100 geri dönüştürülmüş kalay kullanılıyor. iPad Air’in yeni hoparlörlerinde yüzde 100 geri dönüştürülmüş nadir bulunan toprak elementlerinden yapılmış mıknatıslar kullanılıyor. Zararlı maddeler içermeyen iPad Air yüksek bir enerji verimliliğine sahip ve ambalajı geri dönüştürülmüş veya sorumlu bir şekilde yönetilen ormanlardan gelen ağaç lifinden üretiliyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Atıf Ünaldı Arşivi