Arabistanlı inşaat devinde maaş krizi

Arabistanlı inşaat devinde maaş krizi
Koronavirüs pandemisi nedeniyle zor günler geçiren Suudi Arabistan’ın en büyük inşaat şirketlerinden Binladin Group, nisan ve mayıs aylarında bazı çalışanlarının maaşlarını yatıramadı. Ekonomik krizde olan şirketin bu...

Koronavirüs pandemisi nedeniyle zor günler geçiren Suudi Arabistan’ın en büyük inşaat şirketlerinden Binladin Group, nisan ve mayıs aylarında bazı çalışanlarının maaşlarını yatıramadı. Ekonomik krizde olan şirketin bu ay da maaşları yatırıp yatıramayacağı henüz kesinleşmedi.

15 milyar dolarlık borcunu yapılandırmak için girişimlerde bulunan ancak henüz bir sonuç alamayan şirketin 100 bin çalışanı bulunuyor.

Arabistan’daki havalimanlarının yapımı ve Mekke ile Medine’deki dev projelerin yapımını üstlenen şirket, salgın nedeniyle devam eden birçok projesini durdurdu. Mayıs ayında maliyetleri yüzde 50 düşüren, bazı çalışanlarını ücretsiz izne gönderen şirket, Ramazan ayında 50 bin çalışanına maaşlarının üçte biri kadar ödeme yapabilirken, çalışanlar Twitter’da tepki gösterdi.