Aracı firma üzerinden aşı alındı ve devasa komisyon ödendi

Aracı firma üzerinden aşı alındı ve devasa komisyon ödendi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çin'den ücretsiz olarak getirildiğini iddia ettiği 1 milyon doz aşının Keymen şirketi tarafından Devlet Malzeme Ofisi'ne her bir dozu 12 dolardan fatura edilip edilmediğini sordu. Sağlık...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çin'den ücretsiz olarak getirildiğini iddia ettiği 1 milyon doz aşının Keymen şirketi tarafından Devlet Malzeme Ofisi'ne her bir dozu 12 dolardan fatura edilip edilmediğini sordu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da “Ülkeler arası ticari sır olarak kalması gereken bilgilerin ifşa edildiğini görüyoruz. Biz aşıyı dünyadaki bütün ülkelerin aldığı fiyattan en ucuza alan ülkeyiz. Altını çiziyorum, hiçbir şekilde aracı firmaya zerre kadar bir kuruş ilave verilmemiştir” dedi.

CHP Ankara Milletvekili Dr. Murat Emir, aşıda aracı firma tartışmalarına ilişkin dün bir açıklama yaptı. Aşı faturalarını gösteren Emir, “Sayın Bakan aklımızla alay etmeyin. Lojistik firma dediğiniz, malın taşınması ve teslimiyle ilgilidir. Başka lojistik firmasının işlem gördüğünü hepimiz biliyoruz. Keymen, lojistik firması değil ki. Bakan ne kadar saptırmaya, bilgi bulanıklığı yapmaya çalışırsa çalışsın; sonuç olarak Türkiye Cumhuriyeti, bir aracı firma üzerinden aşıları almıştır ve bu alıcı firmaya devasa fiyatlarda komisyon ödemeye başlamıştır” diye konuştu.

Emir, “Sinovac aşısı ile niye bu kadar angaje oldunuz? Niye hiçbirine şans tanımadınız”  diye sordu.