Aracıyla köpeği ezdi, kaçışını izah edemedi

Aracıyla köpeği ezdi, kaçışını izah edemedi
Aracıyla bir köpeği ezdiği görüntüler sosyal medyada yayınlanan Doç. Dr. Birsen için, daha önce takipsizlik kararı veren Savcılık kararı iptal ederek soruşturmayı yürürlüğe soktu.Dr. Birsen Ocaklı için Change.org'da başlatılan...

Aracıyla bir köpeği ezdiği görüntüler sosyal medyada yayınlanan Doç. Dr. Birsen için, daha önce takipsizlik kararı veren Savcılık kararı iptal ederek soruşturmayı yürürlüğe soktu.

Dr. Birsen Ocaklı için Change.org'da başlatılan imza kampanyasında da, Ocaklı'nın Süreyya Paşa Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki görevine son verilmesi talep ediliyor.

İstanbul Maltepe'deki Marmara Üniversitesi Hastanesi'nin bahçesinde, yolda uyuyan köpeği ezdiği anlar güvenlik kamerasına yansıyan Doç. Dr. Birsen Ocaklı, arabasının belirgin bir şekilde sarsıldığının görülmesine rağmen, ifadesinde köpeği ezdiğini fark etmediğini, fark etse veterinere götüreceğini söylemişti.

Ezilen köpeğin öldüğü öğrenilirken, güvenlik kamerası görüntülerinin yayınlanmasının ardından Ocaklı’ya  sosyal medyadan tepki yağdı.

Gelişmeler üzerine Doç. Ocaklı için önce takipsizlik kararı veren Savcılık, güvenlik kamerası görüntülerini izlemesinin ardından kararı iptal ederek, soruşturmanın devamına karar verdi.

Göğüs hastalıkları alanında Doçent ünvanına sahip olan Birsen Ocaklı, 1990 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. Ocaklı, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanesi’nde görev yapmaktadır.

Birsen Ocaklı, 2017 yılında Türk Toraks Derneği tarafından Exeltis (Kadın ve Akciğer Ödülü) verilmiştir.