ARANAN GALATASARAY’A ULAŞILDI

ARANAN GALATASARAY’A ULAŞILDI
Galatasaray’ın 4 dönemdir hocası Fatih Terim.1996 yılından bu yana tam 31 maç ceza aldı, daha da alacağından hariç.Neredeyse Futbol Federasyonu Galatasaraylı yıllarında Fatih Terim’i bir sezon uzak tuttu saha kenarından. Buna...

Galatasaray’ın 4 dönemdir hocası Fatih Terim.
1996 yılından bu yana tam 31 maç ceza aldı, daha da alacağından hariç.
Neredeyse Futbol Federasyonu Galatasaraylı yıllarında Fatih Terim’i bir sezon uzak tuttu saha kenarından. Buna Galatasaraylı itiraz eder, hakkıdır, ama UEFA Kupası kaldırmış bir hoca da bu muhakemeyi yapmalı.
Çünkü o kulübede değilse kaybeden, puan yitiren Galatasaray oluyor.
Göztepe ligin dişli ekiplerinden. Ve deplasmanda iyi oynayan bir ekip, yenilmiyor. Ancak maç öncesi İlhan Palut’un daha çok defans çalıştıklarını söylemesi düşündürücüydü.
Galatasaray’a bakınca, faturası her anlamda çok ağır Karagümrük maçının hasarlı tablosu ile sahadaydı. Fatih Terim yok, defansın beli Marcao niye aldığı belirsiz bir kartla cezalı. Falcao’yu hiç söylemeyelim. 34 yaşındaki bu narin adam, Karagümrük maçında da oynamayarak, geldiğinden beri 29 maça çıkıp 29 maça çıkamamıştı. Dün gece de maça çıkamayarak geldiğinden beri oynamadığı maçlar oynadıklarını geçti. Müthiş bir istatistik.
İlhan Palut’un bu maça ilişkin felsefesi tribünde de olsa tam da Terim’in işine geldi. Galatasaray müsabakaya o kadar arzulu istekli başladı ki, golün çok erken geleceği belliydi. Henüz 4. dakikaya girilmeden rakibin sahasını dar edip ele geçirdiği ikinci pozisyonu gole çevirdi. Emre Kılınç idi golün adı, Diagne’nin kaçırdığı topta.
Golden sonra daha da hırslandı. Donk müthiş adam, sahaya çok geniş bakabilen, stoperde de ön liberoda da bakabilen bir adam. Arda’ya attığı pas “Al kardeşim dön artık hayata” diyordu sanki.
Ve fakat Göztepe 12 dakikada abandone olmuştu ama vazgeçmedi. Soner, farkı bire düşürdü anında. İlk şutlarında golü bulan Göztepe, Galatasaray taraftarına “Ah be Muslera abi ah be” dedirtti.
Palut, oyun anlayışından vazgeçince, takımı oyuna girmeye başladı, istatistiklerini düzeltmeye başladı, Galatasaray’ın hızını düşürdü.
Kısa alandaki pas rekoru, ceza sahasına kolay girme ve o saha içinde rahat pas yapması Galatarasay’ın maçı ne kadar istediğini gösteriyordu.
İkinci yarının hemen başında Galatasaray, maçı koparacak, Göztepe ise yeniden başlatacak imkanlara sahip oldu. Göztepeli Soner öyle bir gol kaçırdı ki, bu takım arkadaşlarının moralini bozmadı daha da hırslandırdı.
Ama tam bu dakikalarda, Galatasaray zor anlar yaşarken sahneye Taylan çıktı. Tıpkı Donk gibi nefis bir pasla Feghouli’ye asisti yaptı. Feghouli, Cim Bom’u rahatlattı.
Galatasaray Karagümrük hasarını belli bölümlerine yayılan durdurulamaz oyunu, arzu ve temposuyla ve sonuçta net skorla çabuk atlattı.
Tribündeki Fatih Terim’e de selam çaktı kramponlar. Kaçırılması zor pozisyonlar, kaçıranların nazarı oldu diyelim, takım maçı almak için çıkmıştı ve aldı.
Galatasaray için esas sınav, önündeki Trabzonspor maçı. Galatasaray’ın en kritik maçı ve esas sınavı olacak gibi görünüyor. Ligin başındaki muhteşem oyununu dün gece dakikalara sığdıran Galatasaray, “Aranan ve özlenen takıma nihayet ulaşıldı” dedirtti.