'Arayışımız demokrasi ittifakı'

'Arayışımız demokrasi ittifakı'
HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, "demokrasi ittifakı" arayışı kapsamında başlattıkları siyasi parti ziyaretlerinin ikincisini CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yaptı.Seçim itifakının gündemlerinde olmadığını...

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, "demokrasi ittifakı" arayışı kapsamında başlattıkları siyasi parti ziyaretlerinin ikincisini CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yaptı.

Seçim itifakının gündemlerinde olmadığını belirten Sancar, "Arayışımız demokrasi ittifakı. HDP'nin parlamento için herhangi bir ittifaka da ihtiyacı yok" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Sancar ve beraberindeki heyetin CHP Genel Merkezi'ndeki Kılıçdaroğlu ziyareti yaklaşık bir saat sürdü.

Görüşme sonrası açıklama yapan Sancar, Türkiye'nin önemli sorunları konusunda muhalefet partilerine bir müzakere önerisi çerçevesi sunduklarını ifade etti.

Yargı alanındaki adaletsizliklere de değindiklerini belirten Sancar, "Enis Berberoğlu olayı var ama özellikle AİHM kararından itibaren Selahattin Demirtaş ve diğer tutuklu arkadaşlarımızın durumu da özel bir önem kazandı. AİHM kararını da Sayın Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyetle konuştuk. Bu konuda bir fikir ayrılığı görmüyoruz" dedi.