ARDA DA GÜLER FENER DE….

Rize için birinci dakikada gelen kırmızı kartla biten bir maç oldu. Zaten istim üstündeki bir Fenerbahçe karşısında işler zorken, 10 kişi ile direnmesi mümkün değildi. Fenerbahçe takım oyununun yanısıra başarılı bireysel performanslarla da farklı bir galibiyet aldı. İkinci yarı atılan tüm gollerde katkısı olan Arda Güler ise Rize tribünlerinin bile alkışını aldı.
Herkesin bol gol beklediği bir maçtı. Son maçlarda 2 gol ortalamasını geçen istim üstündeki Fenerbahçe’ye karşılık Rize de son 7 maçında karşılıklı gollerle sahadan ayrılmıştı. Fenerbahçe ikincilik pozisyonunu korumak için kazanmak, Rize de artık çok zor görünse de ligde kalma iddiasını sürdürmek için 3 puan almak zorundaydı.
Fenerbahçe’nin İrfan Can’ın cezasının bitip takıma dönmesi avantajına karşılık, Rize’nin Gedson Fernandes’in cezalı olması dezavantajı vardı. Rize’nin merkezini kontrol eden, hücuma ve savunmaya yön veren Fernandes’in yokluğu, beraberliğin bile yetmediği Rize’nin en büyük şanssızlığıydı.
Maç Serdar Dursun’un 13 saniyede kaçırdığı gol ve Fabricio Baiano’nun aynı dakika içinde yediği gereksiz kırmızı kartla başladı. Üst üste fauller yaptı Rizeliler. Belli ki Bülent Korkmaz takımı motive edeyim derken, dozu kaçırmıştı.
On kişi kalan Rize’nin zayıf olan şansı hiç kalmadı. Dokuzuncu dakikada Fenerbahçe Rossi ile ilk golünü buldu.
Ardından Rossi ve Ferdi, kenara gelen Crespo’nun da desteğiyle, Gökhan Gönül’ün kapatmaya çalıştığı sol kanadı etkili kullanarak üst üste pozisyon üretti. Sağ kanatta ise Mert Hakan, İrfan ve Osayi kurdukları üçgenlerle rakip kaleye inmeye başladı.
İsmail Kartal, rakip birinci dakikada 10 kişi kalmasına rağmen ilk yarıda sistemde de değişiklik yapmadı, kadroda da…
Rizeli oyuncular ilk yarı boyunca verdikleri mücadeleyle eksikliği hissettirmeyip Fenerbahçe’ye ikinci gol şansı vermemeye çalıştı taa ki 45 dakikadaki penaltı pozisyonuna kadar… Crespo’nun ceza sahasında verdiği pas Mendes’in eline çarpınca VAR’ın çağrısıyla Hakem Meler penaltı noktasını gösterdi. Serdar Dursun ikinci golü attı.
İlk yarının uzatmalarında bu kez ceza sahasında İrfan Can düşürülünce ikinci penaltı ve Serdar Dursun’dan üçüncü gol geldi.
İkinci yarıya sakatlanan Osayi’nin yerine Nazım’ı, Mert Hakan’ın yerine Arda Güler’i alarak başladı Fenerbahçe. Dördüncü gol de yeni girenlerin atağıyla geldi. Nazım sağdan inip kale içine ortaladı, Arda Güler’in kafası kaleciden dönünce Serdar tamamlayarak hat-trick yaptı.
Sonrasında Fenerbahçe iki gol daha atarak 6 farkı buldu. Arda Güler girdikten sonra atılan tüm gollere katkıda bulunurken, yine oynadığı futbolla herkesin büyük beğenisini ve sempatisini kazandı. Rize tribünlerinin bile alkışladığı Arda’yı maç sonunda tebrik edenler arasında Gökhan Gönül de vardı.
Rize lige veda ederken, Fenerbahçe gencecik kadrosuyla önümüzdeki seneye hazırım diyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ümit Sezgin Arşivi