Arel Üniversitesi binası çöktü, soruşturma başlatıldı

Arel Üniversitesi binası çöktü, soruşturma başlatıldı
Arel Üniversitesi’nin İstanbul Küçükçekmece’de Sefaköy Kampüsü’ndeki binasında, yanında yapılan bir inşaatın istinat duvarının çökmesi sonucu göçük oluştu. Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili...

Arel Üniversitesi’nin İstanbul Küçükçekmece’de Sefaköy Kampüsü’ndeki binasında, yanında yapılan bir inşaatın istinat duvarının çökmesi sonucu göçük oluştu. Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı.

Üniversite binası ve çevre binalar tedbir amaçlı tahliye edildi. İhbar üzerine polis, itfaiye ve AFAD ekibi sevk edildi. Tahliye edilen binalardaki 128 hanede ikamet edenler ve yurtta kalan 71 öğrenci, Küçükçekmece’deki otel ve misafirhanelere yerleştirildi. Binalar tahliye edildiği için, ilk tespitlere göre olayda yaralanma ya da can kaybı yaşanmadı.

Küçükçekmece Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada, “Belirtilen alanda saat 23.15 sularında fore kazıklarının çökmesi sonucu İstanbul Arel Üniversitesi binasının bir kısmı çökmüş ve bina kullanılamaz hale gelmiştir” denildi.

Arel Üniversitesi Rektörü Ercan Yegez, “Binaya giriş şu anda yasaklanmış durumda. Her türlü çaba sergileniyor, şu anda bekliyoruz” dedi.

İstinat duvarını doldurmak için hafriyat çalışmaları devam ederken üniversite bir süreliğine uzaktan eğitime geçtiğini duyurdu.

Küçükçekmece Kaymakamlığı yaptığı yazılı açıklamada olayla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu.