Arif Şentürk’e veda

Son Güncellenme Tarihi: Şubat 17, 2022 / 12:45

Kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Rumeli türkülerinin usta ismi Arif Şentürk, dün İstanbul’da son yolculuğuna uğurlandı.

Sevilen sanatçı için Seyyid Nizami Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Cenaze törenine Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, usta sanatçının oğulları Ercan Şentürk ve Uğur Şentürk, kızı İnci Şentürk, sanatçı Rumeli Ekrem ve birçok vatandaş katıldı. Şentürk’ün cenazesi, Yedikule Mezarlığı’na defnedildi.

Sanatçının oğlu Ercan Şentürk, yaşadığı üzüntüyü dile getirerek, “Çınarımız gitti. Bittim yani. Yoğun bakımdaydı. Tedbir amaçlı biraz daha kendini toparlasın diye muhabbet ettik, sohbet ettik. İyiyim dedi. ‘Ben oğluma kız isteyeceğim, sakın ha’ dedim. Bana ‘Tamam’ dedi. Yani ne diyebilirim ki” dedi.

Cenazeye katılan TRT Türk Halk Müziği sanatçısı Soner Özbilen, Arif Şentürk’ü kaybetmekle vücudunun yarısını kaybetmiş gibi hissettiğini söyledi. Özbilen, “Duygularım o kadar karmaşık ki insan kardeşten öte birisini, canından birisini kaybedince ne hissederse aynı duyguları hissediyorum. Arif benim sadece sanatçı arkadaşım değil, can dostumdu, sırdaşımdı. Onu türkülerde yaşayacağız. Her zaman aramızda olacak” dedi.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top