Arınç kızdıracak: KRAL ÇIPLAK

Arınç kızdıracak: KRAL ÇIPLAK
“Türk Demokrasi Vakfı; Yeniden” toplantısına katılan eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, “Tatlı su balığı siyasetçileri var, suya sabuna dokunmadan. Majestelerinin gazetecileri var. Havanın suyun berraklığından bahsederler....

“Türk Demokrasi Vakfı; Yeniden” toplantısına katılan eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, “Tatlı su balığı siyasetçileri var, suya sabuna dokunmadan. Majestelerinin gazetecileri var. Havanın suyun berraklığından bahsederler. Öksürmenin, bağırmanın zamanıdır. ‘Kral çıplak’ demenin vaktidir. Allah cesur olana izzet verir“ diyerek toplantıda AK Parti’den yetkililerin olmamasını eleştirdi.

Arınç, AK Parti’li vekillerin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile aynı ortamda görülmekten korktuğunu söyledi ve “Ben böyle bir fotoğrafı nasıl izah ederim diyorlar. Korkuyorlar. Fikirlerine güvenen insanlar hiçbir şeyden korkmaz” dedi.

Altılı Masa ile ilgili, “Onlar gibi düşünmüyorum ama bu fikirlerimi ayrıca bir masada konuşma imkanımız olur” diyen Arınç şunları söyledi:
“Ben burada bulunmam Türk Demokrasi Vakfı’nın kuruluş yıl dönümü kutlamaya iştiraktır. Altılı masa ve onların temsil ettikleri ittifak her biri benim katımda saygındır. Düşüncelerine saygılıyım. Onlar gibi düşünmüyorum ama bu fikirlerimi ayrıca bir masada konuşma imkanımız olur. Burada onların hazır bulunması bir mazhariyettir. Hazır bulunmayanlar açısından da sadece üzülüyorum. Gittikleri yolun yol olmadığını söylüyorum.”

Kralın en çıplak halini iyi bilenlerdensiniz
Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, Bülent Arınç’ın iktidarı eleştiren açıklamaları üzerinden kendisine çağrıda bulundu. Şık, kişisel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Arınç’a, “Önden buyurun, kralın en çıplak halini iyi bilenlerden birisiniz” diye seslendi.

Partide tutanlara yazıklar olsun
Arınç'ın bu sözlerine AK Parti içerisinden tepki gecikmedi. AK Partili Mehmet Metiner, Bülent Arınç'a, "Bizim gönlümüzde bir yeri kalmamıştır. Bülent Arınç’ın ismini duymak istemiyoruz, yeter artık; inşallah ihraç olur gider, onu partide tutanlara da yazıklar olsun" sözleriyle tepki gösterdi.