Arınç tehdit eder gibi konuştu KAOS ÇIKAR

Son Güncellenme Tarihi: Şubat 18, 2023 / 05:56

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, “seçimlerin ivedilikte ertelenmesi” gerektiği yönündeki açıklamasına muhalefet ve hukukçulardan gelen “Anayasa’ya göre tek istisna savaş hali” tepkisine yanıt verdi. Arınç, “Savaş hali dışında olmazmış. Ayet-i kerime mi var? Allahtan korkun” dedi. Seçimlerin ertelenmesi için eğer anlaşma olmazsa partilerin pişman olabileceğini iddia eden Arınç “Kaos çıkar, birisi yapmayacaksın diyebilir, öbürü yapacaksın diyebilir. Esas seçimi yapmakla görevli olan kurum bu bana yetişmez diyebilir, çık işin içinden. Mecelle’nin kaidesi… Sulh hükümlerin en güzelidir” diye konuştu.

“NE DERLERSE DESİNLER”

Gazeteci İsmail Saymaz’ın sorularını yanıtlayan ve Gürkan Zengin’in programında konuşan Arınç şunları söyledi: “Anayasanın ilk dört maddesi hariç, her tarafı değişti zaten, 78. maddeye tabu gibi bağlı kalamayız… Hangi seçmenden oy isteyeceksiniz? Burası 85 milletvekili çıkarıyor. 85 milletvekilinin yerine kimi koyacaksınız? Efendim, savaş olmadıkça bilmem ne. Savaş mı olsun yani? Bu savaştan beter bir durum… Yok sivil teşebbüsüdür, filan. Aman, ne derlerse desinler. Binlerce insandan öyle teşekkürler alıyorum, onlar hiç önemli değil.”

“YSK’NIN YETKİSİ BAL GİBİ VAR”

YSK’nın seçimi erteleme yetkisinin olmadığı eleştirilerine yanıt veren Arınç, “YSK’nın seçimi erteleme yetkisi bal gibi var. 79. Madde bunu anlatıyor” dedi. Arınç, seçim için 3 seçenek öngördüğünü belirterek “Birincisi seçimlerin ertelenmesi, ikincisi seçimlerin kasımda yapılması, üçüncüsü de tüm siyasi partilerin anlaşabileceği bir tarihte yapılması. Meclis kararıyla. Anayasa dışında bu iş olmaz” ifadelerini kullandı.

“Milleti kaosla tehdit etmeyin!”

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, eski TBMM Başkanı Bülent Arınç’a “Milleti kaosla tehdit etmeyin” tepkisini gösterdi. Tekin, Twitter’dan şunları yazdı: “Bu felaketin üstüne bir de ‘nasıl kaos çıkartırız’ diye plan yapmayın. Bırakın artık şeytanlığı. Anayasa açık, seçime 4 ay var, YSK işini yapacak, sandık milletin önüne gelecek, millet kaderine karar verecek. Bülent beye açıkça söylüyorum bir kaos tertibinin, anayasayı ilga etme girişiminin parçası olmayın.”

Hande Fırat: Erdoğan 14 Mayıs’tan yana

Hürriyet gazetesi yazarı Hande Fırat, kulis bilgilerini aktardığı yazısında AKP’nin “şimdilik” seçimi erteleme kararı ve niyeti olmadığını yazdı. Fırat’ın yazısının ilgili bölümü kısaca şöyle: “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçimlerin 14 Mayıs’ta yapılmasından yana olduğunu, bazı partili isimlerin ise 18 Haziran tarihini savunduğunu söyleyebilirim. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçimle ilgili bir endişesi olmadığı belirtiliyor. Deprem bölgesinden taşınanların oy kullanımı ya da deprem bölgesinde kalanların nerelerde oy kullanacakları ve bu konularda tartışma yaşanmaması için ise çalışmaları YSK yürütecek.”

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top