Arınç’tan ‘MHP o kadar söz sahibi ki…’ çıkışı

Arınç’tan ‘MHP o kadar söz sahibi ki…’ çıkışı
Şehit Yüzbaşı Ali Alkan Vakfı’nın Ankara’da Çankaya Belediyesi’ne ait salonda Olağanüstü Hal Hukuku başlığıyla düzenlediği konferansta konuşan AK Partili Bülent Arınç, 15 Temmuz’un ardından yaşanan ihbar olayları...

Şehit Yüzbaşı Ali Alkan Vakfı’nın Ankara’da Çankaya Belediyesi’ne ait salonda Olağanüstü Hal Hukuku başlığıyla düzenlediği konferansta konuşan AK Partili Bülent Arınç, 15 Temmuz’un ardından yaşanan ihbar olayları hakkında konuştu. Arınç, “İhbarlar öyle bir boyuta ulaştı ki ev sahibi bile kiracısını tahliye ettirmek için, ‘Benim kiracım FETÖ’cüdür’ dedi. Üniversitenin rektörüne niye KHK listesine koyduklarını sordular. ‘O geçtiğimiz rektörlük seçimlerinde benim aleyhimde çalışmıştı’ cevabını aldılar” örneklerini verdi.

Arınç, KHK’lılara yalnızca AK Parti’yle değil, MHP’yle de temas kurmaları tavsiye etti ve şunları söyledi:
“Siyasette bugün Cumhur İttifakı söz sahibiyse hedefinizde sadece AK Parti olmamalı. MHP ile ilgili neden bir çalışmanız yok? Sayın Bahçeli’ye, onun hukukçu olduğunu bildiğimiz veya zannettiğimiz milletvekillerine neden ulaşmıyorsunuz? Onlar da söz sahibi. O kadar söz sahibi ki, iki sene önce gerçekleştirilen bir şartlı tahliye mekanizmasına istediklerini koydular, istemediklerini terör suçlusu ilan ettiler.”

Arınç’ın yeğeni partisini seçti
Bülent Arınç’ın yeğeni Ezgi Akgun Biber, Demokrat Parti’ye katıldı. Biber, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, “Güzel ülkemin her köşesinden yükselen adalet çığlıklarına daha fazla duyarsız kalmamak adına bugün itibari ile daha özgür siyaset yapabileceğime ve duyulmak istenenleri değil de gerçekleri özgürce konuşabileceğime inandığım Demokrat Parti’ye katıldım. Yeter! Söz milletindir!” ifadelerini kullandı.