Arkeoloji tutkunları için etkinlikler

Son Güncellenme Tarihi: Haziran 2, 2022 / 12:43

Fransız Anadolu Araştırmaları Enstitüsü (IFEA) ve Institut français Istanbul, Avrupa Arkeoloji Günleri çerçevesinde 17 – 19 Haziran 2022 tarihleri arasında Türk – Avrupa Arkeoloji Günleri düzenliyor. 


Fransa’nın Avrupa Birliği dönem başkanlığı himayesinde toplam 11 kurumun işbirliği ile düzenlenen Türk – Avrupa Arkeoloji Günleri, tarih tutkunlarına ya da sadece meraklılara arkeolojik araştırma kulislerinde olup bitenleri bir sergi, arkeoloji konulu kitap standları ve çocuklara yönelik atölyeler ile tanıtmayı amaçlıyor. Etkinlik boyunca ayrıca Fransız Bilimsel Araştırma Merkezi (CNRS) yapımı Tarām-Kūbi Böyle Söylüyor, Asurca Yazışmalar adlı belgesel ile Netflix yapımı The Dig adlı filmin gösterimi de yapılacak.

2021 Avrupa Arkeoloji Günleri, 26 ülkede düzenlenen 1400 etkinlikle büyük başarı kazanmıştı. 2021’de olduğu gibi, bu yıl da Türkiye’nin birçok şehri ve Avrupa’da arkeoloji meraklıları üç gün boyunca arkeoloji dünyasının aktörleri tarafından düzenlenecek etkinliklerden oluşan zengin bir programı izleyebilecekler.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top