Arnavutluk ile İran diplomatik ilişkilerini kesiyor

Son Güncellenme Tarihi: Eylül 8, 2022 / 11:51

Arnavutluk, ülkeye yönelik siber saldırganlığı desteklediği gerekçesiyle İran ile diplomatik ilişkilerini kesme kararı aldı. Karar, Arnavutluk Bakanlar Kurulu’nun açıklaması ile ilan edildi.

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, sosyal medya hesabından paylaştığı bir görüntülü mesajda, hükümetin İran ile diplomatik ilişkilerin kesilmesi kararı hakkında açıklamalarda bulundu. Rama, derinlemesine yaptıkları soruşturmanın, “Ülkesine yönelik gerçekleştirilen siber saldırganlığın İran İslam Cumhuriyeti tarafından yapıldığına ve desteklendiğine dair inkar edilemez kanıtlar” sağladığını savundu.

Arnavutluk Bakanlar Kurulu’nun, İran İslam Cumhuriyeti ile diplomatik ilişkilerin derhal kesilmesine karar verdiğini aktaran Rama, bunun İran Büyükelçiliğine resmi bir nota ile iletildiğini, güvenlik personeli de dahil olmak üzere tüm diplomatik ve teknik-idari personelin 24 saat içinde Arnavutluk Cumhuriyeti topraklarından ayrılmasının talep edildiğini kaydetti.

Rama, hiç arzu edilmeyen ancak tamamen zorunlu bir şekilde aldıkları bu aşırı önlemin, siber saldırının ciddiyeti ve tehlikesiyle tam orantılı olduğunu, çünkü bu saldırının ülkesindeki kamu hizmetlerini felç etmek, sistemlerin silinmesini ve devlet verilerini silmek, hükümet sistemi içerisindeki elektronik iletişimleri çalmak ve ülkede güvensizlik ve kaosu kışkırtmayı amaçladığını sözlerine ekledi.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top