‘Arşivde kalacağı söylenmişti’

‘Arşivde kalacağı söylenmişti’
Eski HDP Millettvekili Altan Tan, Medyascope'ta katıldığı programda son günlerde gündeme gelen Kandil fotoğraflarına ilişkin açıklamalarda bulundu.Altan Tan, “Yetkililerin gözetimi ve denetimi altında devlete ait bir kosterle...

Eski HDP Millettvekili Altan Tan, Medyascope'ta katıldığı programda son günlerde gündeme gelen Kandil fotoğraflarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Altan Tan, “Yetkililerin gözetimi ve denetimi altında devlete ait bir kosterle İmralı'ya gittik. Ve yine devlet yetkililerinin izniyle ve görüşme esnasında Milli İstihbarat görevlisinin gözetiminde Abdullah Öcalan ile görüştük” dedi.

Niye Kandil'e gittikleri sorusunu yanıtlayan Tan, Abdullah Öcalan’ın Kandil'deki örgüt mensuplarına bir mektup yazdığını ve bu mektubun da devletin güvenlik birimlerinin sorumluları tarafından kendilerine verilip Kandil'e götürdüklerinin altını çizdi.

‘SİYASİ AHLAKSIZLIKTIR’

Kandil'deki görüşme gecesinde Murat Karayılan'ın, mektubun hatırası için fotoğraf çektirdiğini, fotoğrafta kendisinin de olduğunu belirten Tan, “Bazı arkadaşlarımız bu fotoğrafların farklı algılanabileceğini söyledi ancak bu fotoğrafların onların arşivinde kalacağı söylendi. Biz daha Türkiye’ye giriş yapmadan fotoğrafların Türkiye ve Avrupa basınında yer alması bir skandaldır. Ama o zaman yayınlanan ve hiç tepki görmeyen fotoğrafların bugün suç delili gibi kamuoyuna sunulması da siyasi ahlaksızlıktır” ifadelerini kullandı.