Kerem Kırçuval

Kerem Kırçuval

ARTIK BİR GOL VAR

AK Parti kongrelerini görüyorsunuzdur, lebalep. Ne maske ne mesafe… Bunu gören ama sesleri cılız çıkan Bilim Kurulu üyeleri özellikle Karadeniz’de mutasyona uğrayan virüsle ilgili “tam kapanma” istiyor.
Dinleyen yok.

O Bilim Kurulu üyeleri incinmesin. Beşiktaş maçlarını izlesinler. Ligde kalmaya çalışanı da şampiyon olmaya çalışanı da Beşiktaş’a karşı “tam kapanma” içinde.
Diziliyorlar kendi sahalarına, istiyorlar ki Welinton Vida’ya, Vida N’Sakala’ya ortada Souza yahut Atiba’ya topu atıp dursunlar. Aboubakar’ın yanına stoperlerini de dizdin mi, ne güzel düzen. 3-5-2, 4-4-2, 4-3-2-1, 4-5-1 bunlar küçük birer öykü.
Bu beceriksizlik hocalık diye yutturuluyor. Beşiktaş maçına çıkan hocanın çalışmaya ihtiyacı yok. Şifre; “Tam kapanma.”
Hayırlı işler.

Ama bu yolun yol olmadığı görülüyor. Elbet bir Musa çıkıyor futbolun hakkını verecek. Dün gece al-ver, al-ver 22’de Larin çıktı misal. Güzel astı çerçeveye. İlk gol böyle geldi.

Peki sayın Hoca, düşmemek istiyorsun, bilmem kaçıncı kurtarıcı olarak getirildin bu sezon takımın başına. B planının var mı? O da yok?
Alışmışsınız, büyüklerin hocaları eleştirilsin. Yok öyle yağma. Sagal kafasına göre takılacak, Rodallega bulunca vuracak. Siz de Hoca olarak ‘Takıma katkı yaptım’ diyeceksiniz. Olmaz Hakan Bey, olmaz.
Neyse, kariyerinizde başarılar. Larin 8 dakika sonra ikincisini yaptı o kalabalığın içinde. VAR’daki Hüseyin Göcek, normalde sahada bir metre önünde göremediğini monitörden gördü. İptal etti. Tebrik ederim. Komikti.
Aboubakar kornerden gelen topu, ‘Karşıma dünyayı da dizseniz tanımam’ diyen bir golle ikiledi. Daha bir dakika geçmedi bu kez karşı karşıya kaldığında Aboubakar, Ljajic’e uzattı topu. Beşiktaş 40’ı görmeden üçü buldu.

Tam kapanmacıların aklı başına üçten sonra geldi. Kalabalık geldikleri 45’de Rodallega ile golü de buldular ama artık maçı değiştirme imkanı kalmayan VAR’ın müdahalesi ile iptal edildi. Yetmedi bir de topları Sagal ile direkten döndü. Demek ki neymiş top oynamak gerekiyormuş.
İlk yarı Larin’in 5, Aboubakar’ın 3, Ljajic’in hatırlayamadığım kadar hafta sonra golle buluşmasıyla sona erdi.
İkinci yarı Beşiktaş için “bay” gelip bir gol atsa lider olacağı bir 45 dakika idi.

Denedi, olmadı.
Sergen Yalçın da doğru değişikliklerle takımın üzerine fazla gitmedi. Denizlispor takımı, futbolun sadece bir yarı sahada oynanmadığını öğrendiğinden birkaç pozisyon buldu. Rodallega dışında gol yapacak ayağı olmayınca, skor yapamadı. Denizlispor’da Sagal’ın takıma katkı vermekten ziyade takımı bozduğunu bir kez daha izledik dün gece.
Beşiktaş ilk 45 dakika ağzımıza bir bal çaldı. İkinci 45 dakika aynı arzuyu göremedik. Gerçi Fener’in, Galatasaray’ın maçlarına bakınca, futbol izlemek adına buna da çok şükür diyor insan.

Beşiktaş kararlılıkla yürümeye devam ediyor. Rakiplerinin “bay” haftalarını önüne koyunca, liderliğe sadece bir gol uzaklıkta. Bu oyunla o golü kulübeden Sergen Yalçın bile atar.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Kerem Kırçuval Arşivi