Artık her gün hafta sonu gibi

Artık her gün hafta sonu gibi
Küresel salgınla birlikte müzik dinleme alışkanlıkları da değişti. Dünyanın en popüler müzik dinleme uygulaması Spotify, 2020’nin ilk çeyreğine dair raporunu yayımladı.Koronavirüsün etkisinin de gözetildiği raporda, İtalya...

Küresel salgınla birlikte müzik dinleme alışkanlıkları da değişti. Dünyanın en popüler müzik dinleme uygulaması Spotify, 2020’nin ilk çeyreğine dair raporunu yayımladı.
Koronavirüsün etkisinin de gözetildiği raporda, İtalya ve İspanya gibi salgının vurduğu ülkelerde Şubat sonunda kullanıcı sayısında düşme yaşansa da, son haftalarda toparlanma görüldüğü bildirildi.
Günlük rutinleri değiştiği belirtilen raporda, “Gündüz rutinler kaydadeğer ölçüde değişti. Artık her gün hafta sonu gibi. Ses, günümüzün eşsiz ortamında pek çok kişinin hissettiği stres ve kaygıyla başa çıkmada daha da büyük önem kazandı. ABD’de yaptığımız anketlerde, 5 müşteriden ikisi artık daha fazla, stresle başa çıkmak için müzik dinlediğini söyledi. Bu da chill ve enstrümantal kategorilerinin aranmasındaki artışı açıklıyor. Ayrıca zindelik ve meditasyonla ilgili podcast tüketiminde de son haftalarda artış gördük” denildi.