‘Artık iktidar korkuyor’

‘Artık iktidar korkuyor’
Gelecek Partisi’nin 1. Olağan Kongresi Ankara’da gerçekleştirildi. Ahmet Davutoğlu konuşmasına, İzmir depreminde hayatını kaybeden yurttaşlara başsağlığı dileyerek başladı.İktidar partisinin halktan korktuğunu ifade eden...

Gelecek Partisi’nin 1. Olağan Kongresi Ankara’da gerçekleştirildi. Ahmet Davutoğlu konuşmasına, İzmir depreminde hayatını kaybeden yurttaşlara başsağlığı dileyerek başladı.
İktidar partisinin halktan korktuğunu ifade eden Davutoğlu, “İktidar korkuyor. Muhalif gazetecilerin karşısına çıkmaktan korkuyorlar. Gerçek soruları cevaplama cesaretleri yok. Muhalefet partilerinden korkuyorlar. Muhalefet liderleri ile konuşmaktan korkuyorlar, çünkü verecekleri cevap yok. En kötüsü halktan yani sizden korkuyorlar. Çevrelerinde yüzlerce koruma, izole hayatlar yaşıyorlar. İnsana, gerçeğe, sokağa değmeden yaşanan bir rüya içindeler. Ve bu rüyadan uyanmak istemiyorlar. İktidarın rüyası artık vatandaşın kabusudur. Bu liyakatsiz, ciddiyetsiz, 28 Şubat ve eski Türkiye artığı iktidardan korkmayın” ifadelerini kullandı.
‘TÜRKİYE’DE 3 BÜYÜK KRİZ VAR’
Türkiye’nin üç büyük kriz yaşadığını vurgulayan Davutoğlu, “Bu krizlerin birincisi ekonomik krizdir. İkincisi siyasal krizdir. Üçüncü kriz Türkiye’nin en büyük krizi yönetme kabiliyetini, karar alma iradesini kaybetmiş ve paralel bir evrende yaşayan bu iktidardır” dedi.
‘KAMUOYUMUZLA PAYLAŞACAĞIZ’
Gelecek Partisi olarak Tam Demokratik Parlamenter Sistem’den yana olduklarını dile getiren Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:
Biz, Gelecek Partisi olarak Tam Demokratik Güçlendirilmiş Parlamenter sistem hazırlıklarımızı aylardır sürdürüyoruz. Bu konuda partimize katılan anayasa hukuku çalışmalarının öncü ismi sayın Prof. Dr. Serap Yazıcı Hanımefendi’nin koordinasyonunda akademisyenlerimizin, hukukçularımızın ve siyasi tecrübeye sahip arkadaşlarımızın oluşturduğu bir heyet yazım çalışmalarını nihai bir aşamaya getirdi. Modelimizi 9 Kasım Pazartesi günü kamuoyumuz ile paylaşacağız.
‘YOKSULLAŞMA İNSAN ONURUNU TAHRİP EDECEK NOKTAYA GELDİ’
Ekonomi üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ve MHP Lideri Devlet Bahçeli’ye eleştirilerde bulunan Davutoğlu, “2016 yılında ülkeyi 876 milyar dolar milli gelir, 11 bin kişi başına düşen milli gelirle teslim etmiştik. Şimdi kendilerinin iyimser senaryolarında dahi bu sene milli gelir 702 milyar dolara kişi başına düşen milli gelir ise 8 bin dolar civarına gerileyecektir. Yine kendilerinin ürettiği yeni ekonomik programa göre en iyimser beklentilerine göre 2022 yılında yani Cumhuriyetimizin yüzüncü yılına girerken milli gelirimiz 2016 yılının çok gerisinde 801 milyar dolar olacak. Peki bu kayıp yılların hesabını kim verecek?” diye konuştu.
GENEL BAŞKAN SEÇİLDİ
Konuşmanın ardından geçilen oylamada Davutoğlu, 829 delegenin oyuyla yeniden başkan seçildi.