Artık işi kolay Ali Koç'un...

İki büyük soru var Türkiye’nin merak ettiği; Millet İttifakı’nın adayı kim olacak, Fenerbahçe’yi seneye kim çalıştıracak? İki sorunun da cevabı fevkalade zor ama Ali Koç’un işi bir miktar kolaylaştı. Eksiklerin yeri dolmayınca Fenerbahçe iki haftadır galibiyete uzanamıyor. Tribünler dün beraberliği ıslıkladı. Ali Koç, İsmail Kartal’ın yerine Jesus’u daha rahat tercih edebilir.

Karagümrük zor rakipti, eksik çoktu ama seyircinin umurunda değildi, galibiyet istiyordu. Bu galibiyeti biraz da Trabzon’a son maçını İstanbul’da oynama izni verenlere inat istiyorlardı.

Maç öncesinde Osmangazi Köprüsü’nde içinde çocuk ve kadınların da olduğu Fenerbahçe taraftar otobüsüne Trabzonspor formalı kişilerce saldırıldığı, otobüse girip gaz sıkıldığı haberleri geldi. Bu saldırıyı yapanlara inat istiyorlardı galibiyeti.

Sakatlar ve cezalılar hariç alışılan kadrosuyla çıktı İsmail Kartal… Sağ beke Nazım’ı çekince Osayisağ açığa kaymıştı. Kartal, Osayi’nin rakibin sol beki Caner Erkin’den daha hızlı hareket edebileceğini hesap etmişti ve hesapları da doğru çıktı.

Orta sahada Crespo’nun yokluğunda yine Gustavo vardı, önde 10 numara pozisyonunda İrfan Can çıkmıştı.

Osayi’nin 4. Dakikada kaçırdığı golle başladı maç. Fenerbahçeli oyuncular istekliydiler ama Kim ve Crespo’nun yokluğunda geriden çıkarak oyun kurmakta yine zorlandılar. Tıpkı Beşiktaş maçında olduğu gibi, bu ikilinin yerini alan Tisserand ve Gustavo ofansif anlamda inisiyatif alamayınca, hücum yükü tümüyle kanatlara kaldı. 75. Dakikada oyuna giren Sosa da etkili olamadı. Sanırım ve umarım Fenerbahçe seyircisi Sosa’yı Kadıköy’de son kez izlemiştir.

Osayi, hücum yükünü kaldırmak için çok uğraştı ve en başarılı isim de oldu. Sağ açıkta, bir süre değiştiği sol açıkta ve maçın son bölümünde geçtiği sağ bekte son derece faydalıydı. Karagümrük savunmasına zor anlar yaşattı. İki kere de Viviano’yla karşı karşıya kaldoı ama geçemedi. Rossi için aynı şeyi söylemek güç. İsmail Kartal’ın “ne olursa olsun Rossi’yi asla değiştirmeme” kuralı olmasa ikinci yarının hemen başında yerini Valencia alırdı.

Emre Mor, Ferdi Kadıoğlu eşleşmesi günün keyifiydi. İki yetenekli gencin mücadelesi ilgi çekti. İlk yarıda iki oyuncu da sahanın en çok çalım atan isimleriydi.

İkinci yarıya Fenerbahçe daha önde basarak başladı ve oyunun hakimi oldu. Üretilen pozisyonlardan gol çıkmayınca 75 dakikada değişiklik yaptı İsmail Kartal. Serdar Dursun ve sakatlanan Nazım çıktı, Sosa ve Valencia girdi. Bu değişikliklerden sonra Osayi sağ beke, İrfan sağ açığa geçince Fenerbahçe bu kanattan etkili akınlar yaptı ama yine Viviano gole izin vermedi. Sakat olmasa tam Arda Güler’in maçıydı.

Hakemler İrfan Can’a ne kadar kolay kart gösteriyor. Emre Mor’un defalarca elini kolunu sallayarak yaptığı itirazı seyreden Halil Umut Meler, daha ilk itirazında İrfan Can’a kolayca sarı kartı gösterdi. Üstelik İrfan Can itirazında da haklıydı.

Beraberlikle biten maç Fenerbahçe’ye seneye şampiyonlar ligine katılma hakkı getirdi ama beraberlik yetmedi seyirciye, son dakikalarda geride pas yapan Fenerbahçeli oyuncuları ıslıkladı Sarı Lacivert tribünler. Belli ki seyircinin beklentisi büyük… Ali Koç, teknik direktör kararında bunu gözönüne alacaktır herhalde.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ümit Sezgin Arşivi