Artık meydanlara HES kodu ile girilecek

Artık meydanlara HES kodu ile girilecek
İstanbul’da Beyoğlu ve Esenler’de kapalı ve açık pazar alanlarında tezgah kuran pazarcılara HES kodu zorunluluğu getirildi. Ayrıca Esenler’de, Dörtyol Meydanı ile Davutpaşa Caddesi’ne HES kodu ile girilmesi kararı alındı.Artan...

İstanbul’da Beyoğlu ve Esenler’de kapalı ve açık pazar alanlarında tezgah kuran pazarcılara HES kodu zorunluluğu getirildi. Ayrıca Esenler’de, Dörtyol Meydanı ile Davutpaşa Caddesi’ne HES kodu ile girilmesi kararı alındı.
Artan vakaları önlemek amacıyla alınan kararlar doğrultusunda, HES kodu bulunmayanların meydan ve caddeye alınmayacağı ve kaçak giriş yapanlara cezai işlem yapılacağı bildirildi.
BEYOĞLU’NDA ‘GÜVENLİ ALAN’
Beyoğlu Belediyesi ise, belediyenin hizmet binalarında ve ilçede bulunan işletmelerde zorunlu hale getirdiği “Güvenli Alan” uygulamasını semt pazarlarına da taşıdı. Proje kapsamında ilçede kurulan semt pazarlarının giriş ve çıkışlarında pazar esnafı “Hayat Eve Sığar” uygulaması üzerinden “Güvenli Alan” QR kodunu okutarak veya HES kodunu görevlilere göstererek pazarda tezgah açabilecek.

Türkiye’de son 24 saatte 145 bin 411 Covid-19 testi yapıldı, 2 bin 576 kişiye hastalık tanısı konuldu. 85 kişi vefat etti, ağır hasta sayısı 2867 oldu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından “Ağır hasta sayımız dünden 127 fazla” mesajını paylaştı.