Artık resmen rakipler

Artık resmen rakipler
14 Mayıs’ta yapılacak 13. Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi’ne ilişkin süreç resmen başladı. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, “seçimlerin yenilenmesine” yönelik kararı canlı...

14 Mayıs’ta yapılacak 13. Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi’ne ilişkin süreç resmen başladı. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, “seçimlerin yenilenmesine” yönelik kararı canlı yayında imzaladı. Seçim kararı, Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayımlandı.


ADAYLIĞINI İLAN ETTİ
Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Erdoğan, Anayasa’nın 116. Maddesinin kendisine verdiği yetkiye göre 18 Haziran’da yapılması gereken seçimlerin 14 Mayıs’ta yenilenmesi kararı aldığını açıkladı. Erdoğan, Cumhur İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı olduğunu da ilan etti. Erdoğan, 18 Haziran tarihinin üniversite sınav tarihiyle çakışması, Hac dönemine denk gelmesi ve okulların tatil olması nedeniyle memlekete gidişler nedeniyle sağlıklı bir tarih olmadığını söyleyerek “Alternatif olarak demokrasi geçmişimiz bakımından anlamlı bir yıldönümüne tekabül eden 14 Mayıs’ı teklif ettik” diye konuştu.


“GÜÇLÜ SİYASİ İRADE” VURGUSU
Konuşmasında seçim sürecinde izleyeceği politikanın işaretlerini veren Erdoğan, Millet İttifakı’nda adaylık sürecinde yaşanan tartışmaları ima ederek şunları söyledi: “Ülkenin bir bölümü yaşadığı can kayıplarının ve yıkımın altında adeta feryat ederken öteki taraftaki bir kesimin kendi siyasi hesapları uğruna sergilediği aymazlığın faturasını milletimizin tamamının sırtına yükleyemeyiz. Biz tüm dikkatimizi depremin yaralarını sarmaya ve şehirlerimizi yeniden inşa ve ihya ederek insanlarımızı bir an önce yuvalarına kavuşturmaya vermişken seçim takvimi de işlemeyi sürdürüyor. Ülkemizi en kısa sürede normalleştirmenin yolu güçlü bir siyasi irade tarafından alınacak kararların dirayetle uygulanmasından geçiyor. 14 Mayıs süreci kısır siyasi çekişmelerin; yalan, iftira kampanyalarının mecrası haline dönüştürülürse, 85 milyon insanımız önünde vebale gireriz. ‘Türkiye için hemen şimdi’ diyerek 14 Mayıs’ı 6 Şubat izlerini silecek hayırlı bir yarışa davet ediyoruz.”