Asgari insaf şart

Asgari insaf şart
Çalışma Bakanı Vedat Bilgin’in, “Önümüzdeki hafta açıklayacağız” sözlerinin ardından çalışanların gözü bugün yapılacak kabine toplantısında. İşçi, işveren ve hükümet temsilcileri arasında hızlanan trafiğin...

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin’in, “Önümüzdeki hafta açıklayacağız” sözlerinin ardından çalışanların gözü bugün yapılacak kabine toplantısında. İşçi, işveren ve hükümet temsilcileri arasında hızlanan trafiğin bu hafta karara dönüşmesi bekleniyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nda temsilcisi bulunan Türk-İş’in Başkanı geçen hafta Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmüş, görüşmede zam talebini dile getirdiklerini ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın asgari ücret artışına ilişkin bir yorum yapmadığını duyurmuştu. Eğer asgari ücrette artış kararı alınırsa tespit komisyonu toplanacak ve yeni ücret o komisyon tarafından kayıt altına alınacak, resmi gazetede yayınlanacak. Eğer artış temmuz ayından itibaren geçerli olacaksa yeni ücretin Cuma gününe kadar resmi gazetede yayınlanması bekleniyor.

DEVLET DE ELİNİ CEBİNE ATSIN
İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç hükümete asgari ücretteki artışın maliyetini "beraber karşılayalım" çağrısı yaptı.

Avdagiç, "Asgari ücretteki artışın maliyeti için kamu ve özel sektör beraber adım atmalı" dedi. Şekib Avdagiç, şu anda iş dünyası, devlet ve tüketiciler olarak enflasyonun durağan bir seyre gireceğine inanmaları gerektiğini söyledi.

Avdagiç, "Zaten baz etkisinden dolayı son çeyrekte aşağı doğru inecektir. Şu anda enflasyonun yükselmeye devam etmeyeceğinin somut olarak görülmesi lazım. Bu nasıl olacak? Biz iş dünyası olarak ileri dönemdeki artışları öngörerek abartılı fiyatlama yapmayacağız, kamu da bazı fiyatlamalarını gözden geçirecek. Tüketiciler de alışveriş yaparken A marketi buna dikkat etmiyorsa, B marketi ediyorsa, dikkat edenden alacak. Yani kamu da, özel sektör de devlet de bu konuda üzerine düşeni yapacak. İnşallah bunu iyi bir noktaya getireceğiz" ifadelerini kullandı.

"Asgari ücrette ilave artışın maliyetini iş dünyası mı karşılayacak?" sorusu üzerine Avdagiç, "Yılbaşında Cumhurbaşkanımız asgari ücrette önemli bir açılım yaptı. Yılın ikinci yarısında yapılacak iyileştirmede yine kamunun vereceği bazı katkılar ile özel sektörün bir miktar kaynak aktarması bir araya gelerek ücretlerin enflasyon karşısındaki kayıplarının telafi edilmesi noktasında beraber adım atılması gerektiğini düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.