Asgari ücret açıklaması: Geçen sene peynir 35 liraydı, şu anda 140-150 lira

Asgari ücret açıklaması: Geçen sene peynir 35 liraydı, şu anda 140-150 lira
Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, “Asgari ücret tespit komisyonunun takvimi belli oldu. İlk toplantı 7 Aralık saat 14:00’te, ikinci toplantı 14 Aralık saat 14:00’te yapılacak” dedi. Başkan Atalay, “Arzu etmediğimiz rakam...

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, “Asgari ücret tespit komisyonunun takvimi belli oldu. İlk toplantı 7 Aralık saat 14:00’te, ikinci toplantı 14 Aralık saat 14:00’te yapılacak” dedi. Başkan Atalay, “Arzu etmediğimiz rakam olursa o masada olmayacağımızı yine ifade ediyoruz” diye uyardı ama Atalay bugüne kadar hep o masada oldu. Hatta mikrofon açık unutulduğunda dönemin Bakanı Selçuk’a “Uzasa işi karıştıracağız, en azından kapattım böyle” demiş, iktidarın maaş zammı teklifi Türk-İş’in talebinin çok altında olmasına rağmen Atalay anlaşmaya imza atmıştı.

Başkan Atalay, asgari ücret toplantı takvimini açıklarken, “Uygulama şubatın 1’inde olacak, 60 gün var biz asgari ücret konuşuyoruz. Konuşulunca bu milletin cebine para falan girmiyor. Ne zaman rakam konuşulsa raflarda fiyatlar artıyor. Geçen sene bu vakitlerde peynir 35 liraydı, şu anda 140-150 lira” diyerek pahalılıktan da yakındı. Hayat pahalılığı 20 yıldır görülmemiş şekilde arttığı için asgari ücret temmuzda ara zam ile 5.500 liraya yükseltilmişti.