ASGARİ ÜCRETTE ÇARŞI KARIŞTI

Son Güncellenme Tarihi: Aralık 22, 2022 / 08:34

AKP lideri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM grup toplantısından çıkarken gazetecilerin asgari ücret merakıyla sorduğu sorulara umutları kıran mesajlar verdi. Erdoğan önce asgari ücret için “Otururuz, konuşuruz, değerlendirmemizi yaparız. İnşallah hayırlı bir adım atarız, neticeye varırız” dedi.

“BİZİM SIRTIMIZDA KÜFE VAR”
Ancak sonra, “İşçi tarafının asgari ücretin 9 bin lira olması talebini nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna “Herkesin her söylediğiyle adım atacak halimiz yok, çünkü bizim sırtımızda küfe var” yanıtını verdi, şöyle devam etti:
“Sırtında küfe olmayanlar rahat konuşuyor ama bizim sırtımızdaki küfe 85 milyonun taşındığı bir küfe. Bunların hepsini düşüneceğiz; eğitimden sağlığa, adaletten emniyete, ulaşımdan bütün altyapı üstyapı sorunlarına kadar bunlar bir şeyle yapılacak değil mi? Tabii sırtında küfe olmayanlar bol bol atıp tutuyor.”

İktidar üyeleri ekonomi anlatırken yüksek enflasyonu ve cari açık rekorlarını, yüksek döviz kurlarını görmezden gelip büyüme ve ihracat rekorlarından söz ederken ekonomide nasıl başarılı olduklarını anlatıyor ama maaş zammı dönemlerinde söylem “Bizim sırtımızda küfe var”a dönüyor.

Erdoğan, dün gece Beştepe’de Çalışma Bakanı Vedat Bilgin ile asgari ücreti görüşmek üzere bir araya geldi.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top