Asgariye yüzde 55, memur ve emekliye 25: Onların canı yok mu?

Asgariye yüzde 55, memur ve emekliye 25: Onların canı yok mu?
Enflasyon verileri sonrası memur ve memur emeklileri ocakta toplam yüzde 16,25 zam almaya hak kazandı. SSK ve Bağ-Kur emeklileri ise yüzde 15,25 zam alacak. Ancak AKP lideri Cumhurbaşkanı Erdoğan, memur ve emekli zammı için “Müjde”...

Enflasyon verileri sonrası memur ve memur emeklileri ocakta toplam yüzde 16,25 zam almaya hak kazandı. SSK ve Bağ-Kur emeklileri ise yüzde 15,25 zam alacak. Ancak AKP lideri Cumhurbaşkanı Erdoğan, memur ve emekli zammı için “Müjde” diyerek yüzde 25 olacağını duyurdu. Memur ve memur emeklilerinin maaş zammı, her yıl iki kez toplu sözleşme zammına ek olarak 6 aylık enflasyon farkıyla belirleniyor. Ocak ayı için yüzde 8’lik toplu sözleşme zammıyla enflasyon farkı eklenerek memur ve memur emeklisinin zam oranı ortaya çıkıyor. SSK ve Bağ-Kur emeklileri de 6 ayda bir zam alıyor. Emeklilerin zam oranı 6 aylık enflasyona göre belirleniyor. Memur, sözleşmeli ve memur emeklileri, zamlı maaşlarını ve enflasyon farkını 15 Ocak’ta alacak.

“Sadaka mı veriyorsunuz! Bu rezil artışın hesabını vereceksiniz”
AKP lideri Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın memur ve emekli maaşlarına yüzde 25 zam yapılacağını duyurmasının ardından CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın tek haneli enflasyon hedefi için farklı zamanları işaret ederek sabır istediği açıklamalarının yer aldığı videolu bir paylaşım yaptı.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Yüzde 25 gelmiş içlerinden… Siz sadaka mı veriyorsunuz! TÜİK zamanı gelince bunun bedelini ağır ödeyecek. Bu rezil artışın hesabını hepiniz vereceksiniz” ifadelerini kullandı.

“Kepçeyle alıp kaşıkla vermeye müjde diyor”
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Fatih Altaylı’nın Teke Tek programına konuk oldu. AKP lideri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı yüzde 25’lik memur ve emekli zammı için Babacan, “Gerçek enflasyonla önce vatandaşın cebinden kepçeyle toplayıp arkasından da kaşıkla vermeyi müjde olarak açıklıyorlar” diye konuştu.

Babacan, “Biri var ya biri’ demiş. O biri benim. Bu aralar Sayın Erdoğan’da biraz kompleks seziyorum. Çünkü ‘Alanım ekonomi, ekonomistim’ diyor. Ekonomide sonuçlar ortada. Ne zaman ekonomideki iyi günleri hatırlasa aklına ben geliyorum ve bir laf atıyor” ifadelerini kullandı.