Aşıda ‘zorunlu’ya doğru

Aşıda ‘zorunlu’ya doğru
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından yazılı bir açıklama yaptı. Bakan Koca açıklamasında, tüm okulların zamanında açılacağını belirterek, “Yüz yüze eğitimden vazgeçmemiz kesinlikle mümkün...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından yazılı bir açıklama yaptı. Bakan Koca açıklamasında, tüm okulların zamanında açılacağını belirterek, “Yüz yüze eğitimden vazgeçmemiz kesinlikle mümkün değildir” dedi. Fahrettin Koca, yüz yüze eğitime geçişle ilgili, “Bu süre zarfında çok önemli bir işimiz var. O da aşı olmamış öğretmen ve öğretim üyesi kalmayacak tedbirleri hayata geçirmek” açıklamasını yaptı. Koca, şunları söyledi:
“Bilim kurulumuz eğitimde uyulması gereken uygulanabilir kuralları belirledi. Fiziki koşulları hazır etmek için ilgili kurumlarımız, bakanlıklarımız tam bir koordinasyon halinde çalışacak ve okullarda öğrencilerimizi bekleyeceğiz. Aşı olmamış öğretmen ve öğretim üyesi kalmayacak tedbirleri hayata geçireceğiz. Eğitim ve iş hayatının sekteye uğramaması için aşı olmazsa olmaz kural haline gelmeli, aşı olmayan kişiler ise düzenli olarak PCR test sonuçlarının negatif olduğunu göstermelidir. Bunun detaylarını ilgili kurumlarımızla yapacağımız ortak çalışmalar neticesinde ilan edeceğiz.
Toplumsal bağışıklığı elde etmiş değiliz. En az iki doz aşı olmadan bağışıklık elde edilemiyor. En az iki doz aşı olmamış kimse kendisini aşı olmuş zannetmemeli. Bu konuda çok önemli bir bilimsel çalışmayı tamamladık. Sonuçlarını paylaşacağız. 30 milyondan fazla vatandaşımızı inceledik. İnaktif aşı olan vatandaşlarımızda en yüksek koruma seviyesi, 3 doz inaktif aşı olan vatandaşlarımızda. Buna en yakın koruma seviyesi ise iki doz inaktif aşı olup 3. Doz mRNA aşısı olan vatandaşlarımızda.
“TURKOVAC
GÖNÜLLÜSÜ OLUN”
Turkovac aşımızın 3. doz olarak uygulanmasından güzel neticeler almaya başladık. Sizleri Turkovac aşısının Faz 3 çalışmasına ve 3. doz olarak uygulanması klinik çalışmasına gönüllü olmaya davet ediyorum. Çarkların dönmesi, öğrencilerin geleceğe hazırlanması için hiçbir adımı atmaktan çekinmeyeceğimizin bilinmesini isterim.”

VAKA 27 BİNE, ÖLÜM 128’E ÇIKTI

Sağlık Bakanlığı verilerine göre, son 24 saate 27 bin 356 kişinin testi pozitif çıktı, 128 kişi vefat etti, iyileşen kişi sayısı 16 bin 363 oldu. Son 24 saatte 278 bin 263 Covid-19 testi yapıldı. Günlük vaka önceki gün 26 bin 597, vefat sayısı ise 124 olmuştu.