Asıl ahlaksızlık milletin 7 göbek sülalesini faize ezdirmektir

Asıl ahlaksızlık milletin 7 göbek sülalesini faize ezdirmektir
CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), CHP Genel Merkezi’nde bugün toplandı. CHP Sözcüsü Faik Öztrak, MYK sonrası basın toplantısı düzenledi. Faik Öztrak’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:·(“Devletin kendisine vermiş...

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), CHP Genel Merkezi’nde bugün toplandı. CHP Sözcüsü Faik Öztrak, MYK sonrası basın toplantısı düzenledi. Faik Öztrak’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

·(“Devletin kendisine vermiş olduğu Türk Lirasını gidip dövize yatırmak ahlaksızlıktır” diyen AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş’a) Asıl ahlaksızlık, TÜİK’in çakma enflasyon rakamlarını esas alıp işçinin, memurun, emeklinin, dul ve yetimin kul hakkını afiyetle yemektir.

·Asıl ahlaksızlık, ‘Faiz belasını bu milletin sırtından kaldıracağız, milletimizi faize ezdirmeyeceğiz’ dedikten sonra milletin 7 göbek sülalesini faize ezdirmektir.

·Asıl ahlaksızlık, ‘Ekonominin kitabını yazdım’ diyenin ekonomiyi berbat etmesidir.

·Asıl ahlaksızlık, net rezervleri eksi 38 milyar dolara düşürüp Merkez Bankası’nın kolunu, kanadını kesmektir, Türk lirasını sahipsiz bırakmaktır.

·Asıl ahlaksızlık, ‘Her cuma bir ayet sallıyorum; Bakara, makara’ diyerek mukaddes dinimizle alay edenlerin, rüşvet iddialarından aklanmayanların bu ülkeyi temsil etsin diye büyükelçi atanmasıdır.

·Asıl ahlaksızlık, bu ülkenin çiftçilerinin traktörüne, tarlasına haciz yağdırırken Ziraat Bankası’ndan aldığı 750 milyon dolarlık kredi borcunu ödemeyen yandaşa tek bir söz söylememektir.

·Asıl ahlaksızlık, Türk bankalarının verdiği krediyle Türk Telekom’u Lübnanlı Hariri Ailesi’ne peşkeş çekmektir. Sonra da Telekom’un kârını Haririlere gönderip kredi borcunu da milletimizin sırtına yıkmaktır.

·Asıl ahlaksızlık, en stratejik savunma tesislerimizden Tank Palet Fabrikası’nı Katar ordusuna beş kuruş almadan peşkeş çekmektir

·Bu ülkede asıl ahlaksızlık, Türkiye Cumhuriyeti devletinde dolarla, euroyla kamu-özel iş birliği ihaleleri yapmaktır. Yandaşlara dolarla, euroyla gelir garantileri vermektir.

·Erdoğan şahsım rejimi, cennet vatanımızı yarı açık cezaevine çevirdi. Bu zulmü gösteren, duyuran, eleştiren her kim varsa Erdoğan şahsım rejimi için tehdit ilan ediliyor. Erdoğan en son, sosyal medyayı da tehdit unsuru ilan etti; sabahına da sokak röportajı yapan YouTuber’lar gözaltına alınıp ev hapsine çarptırıldı.

·Sokağın sesi, milletin sesi, gençlerin sesi, saray ve şürekâsını rahatsız ediyor. Üniversiteli gençlerimiz, anayasal haklarını kullanarak, ‘Barınamıyoruz’ demek için yürüyüş yapmak istedi. Gençlerimizin hepsi birden gözaltına alındı.

·DİSK, KESK, TMMOB, Türk Tabipleri Birliği, Antalya’da ‘geçinemiyoruz’ diye miting yapmak istedi. O da yasaklandı.

·Ülkemizin gücünü, itibarını, bağımsızlığını simgeleyen milli paramızın karşısında pul olmadığı, dünya üzerinde tek bir para birimi

·Bir kere daha tekrarlıyorum: Sebep değişmeden sonuç değişmez. Yaşanan krizin sebebi Erdoğan’dır. O gitmeden sonuç değişmez.