Asıl mesele dindar olmak değil, yandaş olmakmış

Son Güncellenme Tarihi: Mart 24, 2022 / 06:31

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda gündemle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

İYİ Parti lideri Akşener, Furkan Vakfı üyelerinin maruz kaldığı polis şiddetine ilişkin, “Adana’da yaşananlar bize gösterdi ki Sayın Erdoğan’ın bacısı olmak için başörtülü olmaktan önce kendisine tabi olmak gerekliymiş. Yani asıl mesele dindar olmak değil, yandaş olmakmış. Başörtülü kadınlarımızın hukuku AK Parti’ye oy verdikleri sürece kutsalmış” dedi.

DİYANET İŞLERİ’NE: YAZIKLAR OLSUN
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümü dolayısıyla yayınladığı hutbede Mustafa Kemal Atatürk’e yer vermediğini hatırlatan Akşener, “Küffara karşı serden geçen aziz ecdadımıza herkesten önce sizin vefa göstermeniz gerekmez mi? Ay yıldızlı bayrağımız, Türk yurdunun üzerinde ilelebet dalgalanabilsin diye göğsünü siper eden istiklal kahramanlarına bir Fatiha’yı çok görmek ayıp değil mi? Gazi Mustafa Kemal’in adını anmamak her şeyden önce mukaddesatımıza aykırı değil mi? Yazıklar olsun” diye konuştu.

MİLLETİN HAZİNESİNE EL UZATMAK ADALETSİZLİK
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açılışını yaptığı, geçiş ücreti ve hazine garantisi ile tartışma konusu olan 1915 Çanakkale Köprüsü ile ilgili konuşan Akşener şunları söyledi: “Bizim karşı olduğumuz şey yatırım değil, millet hazinesine el uzatılması, adaletsizlik ve bu haksızlıktır. Çelişkiler insanı bay kriz, eskiden ne diyordu hatırlıyor musunuz? ‘Bu köprüler, yollar, tüneller için devletin, yani milletin kesesinden beş kuruş çıkmıyor’. Çanakkale Köprüsü’nün açılışında yine kendi kendini yalanladı, ‘Geçen 200 liracık verecek ama üzerini de devlet olarak biz tamamlayacağız’ dedi. Yani nihayet gerçeği itiraf etti.

NEBATİ’YE TEPKİ: REZALET
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin yabancı yatırımcılara hitap ederken bürokrasiye yönelik sarf ettiği sözleri hatırlatan Akşener, “böyle bir rezalet, cıvıklık ve laubali bir yönetim anlayışının” görülmediğini söyledi.

Nebati yabancı yatırımcılara, “Bürokrasiyi alaşağı ederiz, arkamızda cumhurbaşkanımız var” sözleriyle seslenmişti.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top