Aşılama bu hızla giderse en erken Haziran 2022'de bitecek

Aşılama bu hızla giderse en erken Haziran 2022'de bitecek
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın 50 milyon kişinin sonbahara kadar aşılanacağı açıklamasına karşın, CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, mevcut hızla bu rakama 2022 yılının haziran ayında erişilebileceğini öne sürdü.Türkiye'de...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın 50 milyon kişinin sonbahara kadar aşılanacağı açıklamasına karşın, CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, mevcut hızla bu rakama 2022 yılının haziran ayında erişilebileceğini öne sürdü.

Türkiye'de ilk aşılamanın 14 Ocak'ta, ikinci partiyle gelen 6,5 milyon doz aşının da 11 Şubat'ta vurulmaya başlandığını hatırlatan Emir, şunları söyledi: “İlk aşılamanın başladığı günden bu yana 57 gün geçti ama Sağlık Bakanlığının aşı tablosuna baktığımızda toplam yapılan aşı sayısının 10 milyon 588 bin. Yani günde ortalama 185 bin doz aşı yapılmış. Türkiye, bu hızla giderse 50 milyon kişinin aşılanması ancak 540 günde yani 2022 yılının Haziran ayında tamamlanabilecek. Bu durumda iki ihtimal ortaya çıkıyor. Ya Sağlık Bakanlığı, yeni aşı gelmediği için aşılama sürecini yavaş yürütüyor ya da Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü, aşılama organizasyonunu sağlıklı ve planlı bir şekilde yürütemiyor” diye konuştu.