Aşılama için tek eksik yeterli doz aşı

Aşılama için tek eksik yeterli doz aşı
10 gün içerisinde başlaması beklenen aşılama sürecinin nasıl yürütüleceği Sağlık Bakanlığı tarafından dün il sağlık müdürlüklerine gönderilen yazıda anlatıldı. Yazıda yer alan bilgiler şöyle:“Kamu, özel ve üniversitelere...

10 gün içerisinde başlaması beklenen aşılama sürecinin nasıl yürütüleceği Sağlık Bakanlığı tarafından dün il sağlık müdürlüklerine gönderilen yazıda anlatıldı. Yazıda yer alan bilgiler şöyle:
“Kamu, özel ve üniversitelere ait tüm hastaneler bünyesinde aşı yapılması için ‘aşı uygulama odası’ belirlenmelidir. Aşı uygulaması yapılacak genel alanlarda, asansörlerde, servis ve polikliniklerde sosyal mesafe kuralına uygun geçiş işaretlemeleri yapılarak mesafenin korunması sağlanmalı ve kalabalıklaşma önlenmelidir.
ODAYA BİR KİŞİ ALINACAK
Aşı uygulama odaları hastane bünyesinde kolay ulaşılan bir yerde olmalı ve aşı odasının bulunduğu yerde geniş ve ferah bekleme alanı oluşturulmalıdır. Aşı uygulaması yapılacak vatandaşlarımız hastanelere randevulu alarak gelecektir. Aşı uygulama odasına her defasında sadece bir aşılanacak kişi alınmalıdır, aşı uygulama esnasında aşılama ile ilgili gerekli kayıtlar tutulmalıdır.

Salgında son 24 saat: 12 bin vaka, 194 vefat

Türkiye’de son 24 saatte 183 bin 3 Covid-19 testi yapıldı, 12 bin 171 kişinin testi pozitif çıktı. 194 kişi vefat etti, ağır hasta 3 bin 201 oldu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca mesajında, “Bugün tespit edilen 1.370 yeni hastamız var. Ağır hasta sayımız her geçen gün azalıyor. Aktif vaka sayımızda sınırlı artış gözleniyor. Kısıtlama ve tedbirler netice vermeye devam ediyor “ ifadelerini kullandı.