AŞILAMADA GERİDE OLAN İRAN’DA DURUM KRİTİK

Son Güncellenme Tarihi: Ağustos 15, 2021 / 13:15

Vaka artışı 6 günlük Kısıtlama getirdi

İran, Covid-19 salgınında artan vakalar ve can kayıpları nedeniyle 6 gün boyunca zorunlu olmayan iş yerlerinin kapatılmasına karar verdi. İran Koronavirüsle Ulusal Mücadele Kurulu Sözcüsü Ali Rıza Reisi, salgındaki artış nedeniyle 16-21 Ağustos tarihlerinde tatil ilan edildiğini söyledi. Reisi ayrıca, tatil süresince zorunlu olan iş yerleri dışındaki alışveriş merkezleri, devlet daireleri ve bankaların kapalı olacağını ifade etti.

İRAN’DA BİR GÜNDE 527 CAN KAYBI

İran’da önceki gün Covid-19 yüzünden 527 kişi hayatını kaybetti. Ülkede salgında ölenlerin sayısı cuma günü itibarıyla 96 bin 742’ye yükseldi. İran Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Covid-19 salgınında son 24 saatte 39 bin 119 yeni vaka tespit edildiği belirtildi. Yaklaşık 83 milyon nüfusa sahip İran’da toplam 18 milyon doz aşı yapıldı. Ülkede 14 milyon kişiye ilk doz aşı, 3 milyon kişiye ise ikinci dozu yapıldı.

YERLİ AŞI DA ISRAR EDİLDİ

Yeterli miktarda aşı tedarik etmediği için eleştirilen hükümet, yerel aşıları beklemeyi tercih etmiş ve ABD, İngiltere gibi ülkelerin aşılarını yasaklamıştı. Başkent Tahran’da tıp profesörü Muhammad Reza Fallahian, “Kim hatalıysa hesap sorulmalı. Yerli aşılarımız çok gecikti. İran’da kırılma noktasındayız” demişti.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top