Aşılar ziyan oluyor

Aşılar ziyan oluyor
İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek, özellikle Biontech aşısı için randevu alıp gelmeyenler nedeniyle aşıların ziyan olduğunu açıkladı.Tükek, “Toplumda aşılamayı desteklemeyen bazı kitlelerin olduğunu...

İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek, özellikle Biontech aşısı için randevu alıp gelmeyenler nedeniyle aşıların ziyan olduğunu açıkladı.
Tükek, “Toplumda aşılamayı desteklemeyen bazı kitlelerin olduğunu görüyoruz. Bunların da ikna edilmesi gerekiyor. Özellikle Biontech aşısı, sınırlı sayıda var. Ama randevusuna gelmeyenler olduğu zaman o kişinin aşısı çöpe gidiyor. Çünkü bu aşının saklama koşulları nedeniyle aşı eritildikten sonra tekrar dondurmanız mümkün değil. Gerçekten yazık, büyük israf” diye konuştu.

FRANSA’DA ÇÖZÜM: AKŞAM SIRAYA GİRMEK

Şalom gazetesi Fransa muhabiri Pınar Kılavuz, Fransa’da benzer durumlar için randevuya gitmeyenlerin aşılarının başkalarına yapıldığını bildirdi. Kılavuz, “Akşam 7 gibi gidip, sıraya giriyorsunuz, elde kalan aşıları yapıyorlar. Böylece ziyan olmuyor” dedi.