Asiltürk’ü liderler uğurladı

Asiltürk’ü liderler uğurladı
Vefat eden Saadet Partisi YİK Başkanı Oğuzhan Asiltürk için düzenlenene cenaze töreninde Cumhurbaşkanı Erdoğan kısa bir konuşma yaptı.Tedavi gördüğü hastanede önceki gün vefat eden Saadet Partisi YİK Başkanı Oğuzhan Asiltürk...

Vefat eden Saadet Partisi YİK Başkanı Oğuzhan Asiltürk için düzenlenene cenaze töreninde Cumhurbaşkanı Erdoğan kısa bir konuşma yaptı.

Tedavi gördüğü hastanede önceki gün vefat eden Saadet Partisi YİK Başkanı Oğuzhan Asiltürk son yolculuğuna uğurlandı. Cenazeye SAADET Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, DEVA lideri Ali Babacan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve birçok siyasetçi katıldı. Erdoğan törende yaptığı konuşmada, "Asiltürk ağabeyimize son görevimizi yapıyoruz. Gençlik yıllarımdan tanıdığım abimizle uzun yıllar bir arada olduk. Siyaset hayatı içerisinde bu ülkeye, bu millete çok büyük emekleri geçti, çok büyük emekleri oldu" dedi.

Korona virüsü sonrası gelişen zatürreye bağlı nefes darlığı şikayetiyle Ankara Şehir Hastanesi'ne kaldırılan Oğuzhan Asiltürk, önceki sabah tedavi gördüğü hastanede vefat etmişti. 

Asiltürk için Hacı Bayram Veli Camii'nde düzenlenen cenaze töreninde "Ağabeyim" dediği Asiltürk için konuşma yapan Erdoğan, "Her şeyden önce şu anda musallada bulunan değerli büyümüz Asiltürk ağabeyimizi Hakk'a uğurlarken son görevimizi yapıyoruz. Uzun yıllar beraber olduk. İnşallah cennetiyle bizleri müşerref kılsın" dedi.

Asiltürk, Öğle namazının ardından cenaze namazıyla Cebeci Asri Mezarlığında defnedildi.