Aşının mucitlerinden aşı karşıtlarına: Tek taraflı bakmamalılar

Aşının mucitlerinden aşı karşıtlarına: Tek taraflı bakmamalılar
Alman devlet medyası Deutsche Welle, BioNTech’in kurucu ortakları Özlem Türeci ve Uğur Şahin’le görüştü. Salgının gidişatı ve aşı ile ilgili yeni bilgileri paylaşan bilim insanları Covid-19’un gidişatını yorumladı.Koronavirüsün...

Alman devlet medyası Deutsche Welle, BioNTech’in kurucu ortakları Özlem Türeci ve Uğur Şahin’le görüştü. Salgının gidişatı ve aşı ile ilgili yeni bilgileri paylaşan bilim insanları Covid-19’un gidişatını yorumladı.

Koronavirüsün birkaç yıl daha olacağını dile getiren Türeci, “Henüz yanıtı net olmayan sorular var. Gelecekte şu anki aşılara bağışıklık kazanmış varyantların olup olmayacağını izleyeceğiz ve bu aşıların değiştirilip değiştirilmemesine ihtiyaç olup olmadığını izleyeceğiz. Zaman içinde koronavirüs yılda bir kez ya da iki yılda bir kez aşı olunan grip virüsü gibi olacak. Koronavirüsü daha da yönetilebilen bir virüs olacak” ifadesini kullandı.

“ŞEFFAF BİLGİ SAĞLIYORUZ”
Uğur Şahin ise yeni varyantlara karşı ufak gruplarla yeni aşıların test edildiğini söyledi. Uğur Şahin, bu kadar aşıya rağmen insanların aşı olmayı reddetmesiyle ilgili olarak, “İnsanların aşı olmaması hayal kırıklığı yaratmıyor. Biz şeffaf bir şekilde bilgi sağlıyoruz. Uzmanların medyada kendilerini ifade etmesi iyi bir şey. Benim önereceğim tek bir şey var o da tek taraflı bilgiye bakmamaları ve mümkünse iyi bir karar verebilmeleri için olabildiğinde geniş bir şekilde bilgi almaları” ifadesini kullandı.