‘Aşıyı tüm dünyaya erişilebilir hale getireceğiz’

‘Aşıyı tüm dünyaya erişilebilir hale getireceğiz’
Çin Bilim ve Teknoloji Bakanı Wang Zhigang, Çinli yetkililerin geliştirdikleri koronavirüs aşısının tüm klinik testlerden geçtikten sonra dünya çapında erişilebilir hale getirmeyi planladıklarını açıkladı.‘Kovid-19’la...

Çin Bilim ve Teknoloji Bakanı Wang Zhigang, Çinli yetkililerin geliştirdikleri koronavirüs aşısının tüm klinik testlerden geçtikten sonra dünya çapında erişilebilir hale getirmeyi planladıklarını açıkladı.
‘Kovid-19’la Mücadele: Çin’in Eylemleri’ adlı ‘beyaz kitabın’ yayımlanması nedeniyle düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Bakan Wang Zhigang, geliştirilen koronavirüs aşısının tüm klinik testlerden sonra dünya çapında erişilebilir hale getirilmeyi planlandığını belirtti.
Zhigang, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping’,n 73. Dünya Sağlık Asamblesi’nde söylediği tüm taahhütlerin gerçekleştirileceğini söylerken, ülkedeki aşı çalışmalarına ilişkin de bilgi verdi. Şu anda 5 aşının üzerinde çalışıldığını belirten Zhigan, bunlardan bazılarının testlerden geçmeye başladığını dile getirdi.
Geliştirilen aşılarda güvenlik, verimlilik ve erişilebilirlik gibi faktörlerin üzerinde durulduğunu ifade eden Çinli bakan, “İnsanlığın salgınlarla mücadele tarihinin gösterdiği üzere, salgınla yüzleşmenin temel stratejisi, kesinlikle aşıların geliştirilmesidir. Dünyanın aşıların geliştirilmesinde ve sonraki aşamalarda işbirliğini güçlendirmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.