AŞK MUAZZAM BİR HEYECANDIR!

AŞK MUAZZAM  BİR HEYECANDIR!
Hepimiz aşkı arıyoruz ve o muazzam duyguyu yaşamak için duygularımızın peşinden sürüklenip gidiyoruz. Aşk içinde mantık olmayan güçlü bir duygu olduğu için elimiz ayağımız birbirine karışıyor, saçmalıyor, nasıl davranacağımızı...

Hepimiz aşkı arıyoruz ve o muazzam duyguyu yaşamak için duygularımızın peşinden sürüklenip gidiyoruz. Aşk içinde mantık olmayan güçlü bir duygu olduğu için elimiz ayağımız birbirine karışıyor, saçmalıyor, nasıl davranacağımızı bilemiyoruz ve çoğunlukla da işin içinden çıkamıyoruz. Sokakta yürürken onun resmini kafamızda taşıyor gibiyiz ve sürekli sırıtıyoruz. Herkese o aşkı anlatmak istiyoruz. Kendi duygumuzun heyecanında nasıl yol almak gerektiğini bilemediğimiz için de herkesi psikolog ilan eder gibi nasıl davranmamız gerektiğini, hangi mesajı atmamız gerektiğini, ben aşığım o aşık mı sorularından tutun adım adım aşkın analizini yaptırıyoruz herkese. Kaçan kovalanır bildiğimiz tek formül ama aşık olunca kaçamıyor insan, kaçamadığı gibi kovalıyor üstelik. Sonrasında aşık olunan ile karşılıklı duygular denk gelmediğinde kendini kötü hissetmeler başlıyor ve beraberinde aşk acıya geçiyor. Kadın-erkek ilişkileri üzerine yaptığı tespitler ve çektiği videolar ile keşfettim kendisini. Keşfetme sebebimiz kız arkadaşlarımız ile aşk sorunlarımızın içinden çıkamadık ve birbirimize aynı şeyleri anlatmaya başlayınca, taktiklerimiz işe yaramayınca onun videolarını izlemeye başladık. Önce çok güldük ne yani bu adamın formüllerini izleyerek mi davranacağız dedik. Tabii ki ben kafamın estiği gibi davrandığım için videolarda anlattığı kuralları uygulayamadım ama çok eğlendim, kafam dağıldı ve zamanla aşk geçti. Fakat bu kuralları içimizde uygulayanların başarılı olduklarını da gördük. İlginç biri, sosyal medyada izlenme rekorları kırıyor ve bütün kadınlar onun dediklerini dinliyor ve uyguluyor. İlişki Koçu Adil Yıldırım ile yeni kitabından yola çıkarak ilişkilere ve aşka dair konuştum. Mutlu aşk var mı bilinmez ama aşıkken insan çok mutlu o kesin. Herkesin aşkı bulması ve yaşaması dileğimle, mutlu pazarlar!

◼ Uzmanlık alanın ne, tam olarak yaptığın mesleği tanımlar mısın?
Uzmanlık alanım İlişki Koçluğu, ICF yani Uluslararası Koçluk Federasyonuna bağlı olarak çalışıyorum. 35 ülkede geçerli eğitimlerim var ve koçluk çeşitleri arasında İlişki Koçluğu benim alanım. Kadın erkek ilişkilerinde yaşanan sorunlar konusunda çözüm üretmek, ilişkiyi güçlendirmek, bir erkeği kadına bağlamak veya eski sevgiliyi geri getirmek ana başlıklarım diyebilirim.
◼ İlişkiler söz konusu olduğunda hepimiz bir yerde zorlanıyoruz ve içinde aşk varsa ilişkiyi yönetmek çok zor. Seninle bu işi çözüyor muyuz bize güzel ilişki vadediyor musun?
İnsan ilişkilerinde vaat yoktur analiz ve hamle vardır. Bana başvuran bir danışanın neden mutlu ilişki yaşayamadığını yani nerede hata yaptığını tespit ederim ve ardından bu hataları düzelterek mutlu ilişki yaşamasını sağlarım. Hatayı analiz etmeden doğru hamleyi yapamazsınız.
◼ Yeni kitabın hayırlı olsun. 50 maddede İlişkiler, kitap nasıl oluştu ve bu 50 maddede neler var?
Karakarga Yayınları bundan 6 ay önce bana bir teklifte bulundu. 50 Madde serisinde ilişkileri yazmanı istiyoruz dediler ben de kabul ettim. Kadın erkek ilişkilerinde en çok sorulan ve merak edilen başlıkları koydum, okura büyük fayda sağlayacak bilgiler olduğunu söyleyebilirim.
◼ Kitaptaki maddelerden biri de ideal ilişki, ideal ilişki nedir?
İdeal ilişki konusunu detaylı olarak kitapta açıkladım çünkü günümüzde bu tip ilişkilerden oldukça uzaktayız. İdeal ilişki nedir bunu anlamadan çevremizde sağlıklı ilişkiler kuramayız. İdeal ilişki konusunu açıkladığım kısımda bir de çizim var, bunu şeklen de açıklamış olduk.
Aşk kavramı da zaman içerisinde değişime uğradı
◼ Aşk nedir ve hepimiz aşkı ararken neden bulamıyoruz?
Aşk muazzam bir heyecandır, yaşadığını hissetmek ve hayata sımsıkı bağlanmak demektir. Aşk kavramı da zaman içerisinde değişime uğradı, eskiden yaşandığı gibi yaşanmıyor daha farklı bir hal aldı, tüketim çağına ayak uydurmaya çalışıyor. Ben bugün birçok insanın aşk değil de sadece heyecan aradığını düşünüyorum eskiden aşkı ayakta tutan fedakarlık ve bağlılık gibi etkenler artık yok.
İçine bir tutam mantık konduğunda aşk güzel bir duygudur
◼ Aşkta mantık devre dışı kalıyor bu durumda da ilişkiyi yönetemiyorsun, bunu nasıl başaracağız?
Aşka düşen insan kendini duygularına bırakır, dalgalanmaya başlar, bu dalgalanma hali zamanla onu sarhoş eder ve gerçeklikten koptuğu bu duyguyu kaybetmemek adına her şeyi yapar. Zamanla gerçekle yüzleşir (kimisi asla yüzleşemez) ve acı çekmeye başlar. Onun için gerçekler acıtır demişler… İçine bir tutam mantık konduğunda aşk güzel bir duygudur ama mantık yoksa sadece duygular ile yaşanan aşk çocuksudur… İnsan olgunlaştıkça mantığı daha çok kullanmaya başlar.
Kadınlar bir ilişkiden ilgi isterler
◼ Kadınlar bir ilişkiden ne istiyor?
Kadınlar genel olarak ilgi isterler, ilgi gördüklerinde değerli ve önemli hissederek ilişkiye bağlanırlar. Bir erkeğin ilgisiz davranarak bir kadını ilişkide tutması neredeyse imkansızdır.
◼ Erkekler bir ilişkiden ne istiyor?
Sırtlan erkekler sadece cinsellik isterler gerisi onları hiç ilgilendirmez. Ciddi ilişki arayan erkekler ise anlayış isterler, örneğin çok yoğun çalışan bir iş adamı hayatındaki kadına her dakika ilgi gösteremez ve ondan anlayış ve fedakarlık ister.
Sırtlan erkekler kavramı
◼ Çok güzel senin bulduğun bir tanımlama var sırtlan erkekler, kimdir bu sırtlan erkekler?
Sırtlan erkekler kavramını ben ortaya atalı tam 4 sene oluyor, bu kavram zamanla toplumun diline yerleşti ve herkes bu kavramı kullanmaya başladı. Sadece cinsellik peşinde olan duygu üretemeyen erkekleri tanımlıyor, bu kitapta kadınların neden sırtlan erkeklerin tuzağına düştüklerini de detaylı olarak açıkladım. Sırtlanlar her zaman iş yapacaklar peki ama neden? İşte bunu açıkladım.
◼ Senin videolarını izlemiştim bu kitapta da hap gibi bilgiler var. Senin yöntemlerinle adamı aşık edebiliyor muyuz, gideni geri döndürüyor muyuz, aramayan erkekler aramaya başlıyor mu?
Bana hap bilgi veren adam diyorlar dolayısıyla tamamen haklısın. Hap bilgi günümüzde insanların en çok ihtiyaç duyduğu şeydir, lafı uzatmadan onlara direk bilgi verdiğin zaman hoşlarına gidiyor ve pratik oluyor. Bu sorduklarının hepsi için formüllerim var üstelik bunlar yüzlerce insanda denenmiş ve işe yaramış taktikler, dolayısıyla onları kitapta okurlarıma sundum.
Eldeki pirinçten oluyorlar
◼ Çevremize baktığımızda herkes aşkı arıyor ama aşk kapıyı çaldığında kimse bu aşka sahip çıkmıyor neden böyle?
Aşka sahip çıkmıyorlar çünkü herkes tüketim odaklı yani kimse elindekinin kıymetini bilmiyor. Sorunun bir başka cevabı ise sosyal medyadan herkes birbirine yürüyor bu durumda insanların dikkati dağılıyor ve acaba daha iyisi var mı diyerek arayışa geçiyorlar. Eldeki pirinçten oluyorlar…
İlişkilerde en büyük
hata momentum sorunu
◼ İlişki koçluğu yapıyorsun, sayısız hikaye dinledin bu örneklerden yola çıkarsak ilişkilerdeki en önemli sorun ne? Kadınlar nerede hata yapıyor ve erkekler nerede yanılıyor?
İlişkilerdeki en büyük hata momentum sorunu diye adlandırdığım kavramdır, yani olumlu veya olumsuz bir hamle yapman gerekirsen bunu yapmayıp sessiz kalmandır. Karşı tarafta etki bırakman gerekirken zamanı kaçırırsın ve ilişkide gol yemiş olursun. İnsanlar genelde hamle yapmayı bilmezler ve benim işim hamle yapmayı öğretmektir.
◼ Herkese aynı kimyasal bağı hissedemez insan ama herkes kolay vazgeçip gidebiliyor. Ben kolay gidenlerden değilim. Aşk geçen bir şey mi, nasıl ne zaman geçer?
Aşk yaklaşık 6 ay veya bir sene sürer ardından bağlılık ve saygı gelmelidir yoksa ayrılırlar. Bu süreç 2 sene kadar sürer ve ardından aidiyet gelir yani ben hayatımı bu insanla sürdürmek istiyorum duygusu ağır basar yoksa ayrılırlar. Süreçler farklıdır ve her sürecin içindeki duygu farklıdır.
Sakın yalnız kalmayın
◼ Aşk acısını dindirmek için önerilerin nedir?
Aşk acısını dindirmek için hayatta hoşunuza giden şeyleri hiç beklemeden yapmaya başlayın, en güzeli seyahattir mekan değiştirirsin mis gibi şeker gibi olursun bu arada acı vardır hayatta acısız iş olmaz ama gezdikçe eğlendikçe ve dostlarınla sohbet ettikçe acını da bölüştürmüş olursun. SAKIN YALNIZ KALMAYIN. SAKIN. SAKIN.