Askerin dönüşü tamamlandı

Askerin dönüşü tamamlandı
Milli Savunma Bakanlığı, Afganistan’da Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarının ülkeye dönüşlerinin tamamlandığını açıkladı.Bakanlığın Twitter adresinden yapılan paylaşımda, “20 yıl boyunca Afganistan görevini başarıyla...

Milli Savunma Bakanlığı, Afganistan’da Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarının ülkeye dönüşlerinin tamamlandığını açıkladı.

Bakanlığın Twitter adresinden yapılan paylaşımda, “20 yıl boyunca Afganistan görevini başarıyla yerine getiren kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri personelimizin tahliyeleri tamamlandı. Vatan toprağına dönen Mehmetçiklerimize 'ülkenize hoş geldiniz' diyoruz" ifadeleri kullanıldı.

BAHÇELİ’NİN DEDİĞİ OLMADI

MHP Genel Bahçeli, Taliban’ın Afganistan'da hakimiyeti ele geçirmesinin ardından Türk askerinin ülkeden çekilmesini isteyen muhalefete sert tepki göstermişti. Bahçeli, "Türkiye’nin Afganistan’daki varlığı meşrudur, dostanedir, barışçıdır, bu ülkenin istikrar ve güvenliğine destek mahiyetlidir. Bu nedenle askeri unsurlarımızın Afganistan’ı terki düşünülemeyecektir” demişti.

Bahçeli, “Türkiye ile Afganistan’ın yüz yıllık tarihi, kültürel ve inanç bağları Kabil’deki mevcudiyetimizin mazereti ve mesnedidir. Afganistan’a yüz çevirmek, tarihin ve coğrafyanın gerçekleriyle terstir. Türkiye'nin diplomatik misyonunu Afganistan'dan çekmesi için hiçbir mecburi ve mücbir sebep görülmemektedir” görüşünü savunmuştu.