ASLAN JOHNSTONE’U DEVİRDİ PLAY-OFF’A YÜKSELDİ

ASLAN JOHNSTONE’U DEVİRDİ PLAY-OFF’A YÜKSELDİ
Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi 3. eleme turunda 1-1 biten ilk maçın rövanşında İskoçya ekibi St. Johnstone'u 4-2 yenerek UEFA Avrupa Ligi'nde play-off'a yükseldi.İlk 20 dakikada rakip savunmanın kilidini açmakta zorlanan Galatasaray...

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi 3. eleme turunda 1-1 biten ilk maçın rövanşında İskoçya ekibi St. Johnstone'u 4-2 yenerek UEFA Avrupa Ligi'nde play-off'a yükseldi.
İlk 20 dakikada rakip savunmanın kilidini açmakta zorlanan Galatasaray aradığı golü 29. dakikada buldu. Van Aanholt'un pasında topla buluşan Kerem seri hareketlerin ardından pasını Diagne'ye aktardı. Senegalli ceza sahasına soldan girdi ve kaleciyle karşı karşıya durumda yaptığı vuruşla skoru 1-0'a getirdi.
Bu golden 7 dakika sonra St. Johnstone skoru eşitledi. Soldan kullanılan köşe vuruşunda Kerr topu Kane'e doğru aktardı. Galatasaray savunması topu uzaklaştıramayınca top ağlarla buluştu ve skor 1-1'e geldi.
İkinci yarıya da aynı 11'le başlayan Galatasaray, ilk 45 dakikaya benzer bir senaryo yaşadı. Rakip savunmayı aşmakta zorlanan sarı-kırmızılılarda kilidi açan isim bu kez Kerem Aktürkoğlu oldu. Berkan'ın pasında topla buluşan Arda Turan topuğuyla Kerem'i kaçırdı, genç futbolcu yaptığı düzgün vuruşla Galatasaray'ı yeniden öne geçirdi.
Kerem bu golden kısa süre sonra yine sahne aldı. Topu kısa süre sürdükten sonra müsait durumdaki Feghouli'yi gördü. Cezayirli futbolcu rakibinden sıyrılarak yaptığı vuruşla skoru 3-1'e getirdi.
Sarı-kırmızılılarda oyuna sonradan giren Emre Kılınç 90+2'de attığı golle farkı da 3'e çıkardı. Bu golden kısa süre sonra O'Halloran farkı yeniden 2'ye indirdi.
Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Galatasaray sahadan 4-2'lik galibiyetle ayrıldı ve toplamda 5-3'lük skorla bir üst tura yükselen taraf oldu.