ASLAN KAZANDI ZİRVE KARIŞTI

ASLAN KAZANDI ZİRVE KARIŞTI
Galatasaray, Türk Telekom Stadı’nda lider Beşiktaş’ı 3-1 mağlup etti. Sarı-kırmızılılar, üst üste 4. galibiyetini alıp puanını 78 yaptı ve 81 puanlı Beşiktaş’la farkı üçe indirdi. Aslan’ın gollerini 12’de Babel,...

Galatasaray, Türk Telekom Stadı’nda lider Beşiktaş’ı 3-1 mağlup etti. Sarı-kırmızılılar, üst üste 4. galibiyetini alıp puanını 78 yaptı ve 81 puanlı Beşiktaş’la farkı üçe indirdi. Aslan’ın gollerini 12’de Babel, 45+1’de penaltıdan Falcao ve 76’da Arda Turan kaydetti. Kartal’ın tek golünü ise 42’de penaltıdan Ghezzal attı.

İKİLİ AVERAJ EŞİTLENDİ

Beşiktaş’ın 2-0 kazandığı ilk yarıdaki maçın ardından Galatasaray’ın da bu maçı 3-1 kazanması üzerine ikili averaj eşitlendi. Puan eşitliği durumunda iki takım arasında genel averaja bakılacak. Beşiktaş genel averajda halen çok daha iyi durumda bulunuyor.

BABEL ÖNE GEÇİRDİ

  1. dakikada ev sahibi ekip öne geçti. Gedson Fernandes’in savunma arkasına gönderdiği topla buluşan Babel, ceza sahasına girdi. Sol çaprazda kaleci Ersin Destanoğlu ile karşı karşıya kalan Hollandalı futbolcu, meşin yuvarlağı rakibinin altından ağlara gönderdi. Pozisyonda yardımcı hakem Bahattin Duran ofsayt bayrağı kaldırdı. Video Yardımcı Hakem (VAR) uygulamasında yeniden incelenen pozisyonda ihlal olmadığına karar verildi ve gol geçerli sayıldı: 1-0.
    GHEZZAL PENALTIDAN DENGELEDİ
  2. dakikada Beşiktaş’ın kullandığı kornerde ceza sahası içindeki Donk ile Hutchinson’ın mücadelesinde Kanadalı futbolcu yerde kaldı. Pozisyonda devam kararı veren Cüneyt Çakır, VAR hakemi Mete Kalkavan’ın uyarısıyla pozisyonu yeniden inceledi. Çakır, 40. dakikada Donk’un Hutchinson’a faul yaptığı gerekçesiyle penaltı kararı verdi. 42. dakikada topun başına geçen Ghezzal, meşin yuvarlak ile kaleci Muslera’yı ayrı köşelere gönderdi. 1-1.
    YİNE PENALTI VE FALCAO
  3. dakikada Galatasaray’ın kullandığı serbest vuruşta ceza sahası içinde Hutchinson ile Falcao arasındaki mücadelede sarı-kırmızılı golcü futbolcu yerde kalınca hakem Cüneyt Çakır, bir kez daha penaltı noktasını gösterdi. 45+1. dakikada topun başına geçen Falcao, meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 2-1.
    İKİNCİ YARIDA ARDA TURAN
    Mücadelenin ikinci yarısında da karşılıklı ataklar vardı. 76. dakikada Emre Kılınç’ın pasında Arda Turan durumu 3-1 yaparak skoru belirledi.
    Galatasaray ligde üst üste 4. galibiyetini alırken Beşiktaş 7 maç sonra kaybetti.

Stat: Türk Telekom
Hakemler: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun
Galatasaray: Muslera, Yedlin, Donk, Marcao, Sarracchi, Taylan Antalyalı, Gedson Fernandes (Halil Dervişoğlu 90+2 ?), Emre Akbaba (Emre Kılınç dk. 73), Babel (Arda Turan dk. 73), Onyekuru (Kerem Aktürkoğlu dk. 63), Falcao (Mustafa Muhammed dk. 63)
Yedekler: Okan Koçuk, Şener Özbayraklı, Ömer Bayram, Luyindama, Feghouli
Teknik Direktör: Fatih Terim
Beşiktaş: Ersin Destanoğlu, Rosier, Wellinton, Vida, N’sakala, Josef, Atiba (Rıdvan Yılmaz dk. 87 ?), Ljajic (Necip Uysal dk. 71), Ghezzal, Larin, Gökhan Töre (Dorukhan Toköz dk. 61)
Yedekler: Emre Bilgin, Utku Yuvakuran, Montero, Bilal Ceylan, Serdar Saatçi
Teknik Direktör: Sergen Yalçın
Goller: Babel (dk. 11), Falcao (dk. 45+1 pen.), Arda Turan (dk. 76) (Galatasaray), Ghezzal (dk. 42 pen.) (Beşiktaş)
Sarı kartlar: Babel, Marcao, Donk, Onyekuru (Galatasaray) Josef, N’sakala, Atiba (Beşiktaş)

Sergen Yalçın’dan yan hakeme tepki : ‘Superman herhalde’

Galatasaray derbisini yorumlayan Sergen Yalçın, “Oyun istediğimiz gibi olmadı. Yapılan basit pas hataları, savunmadaki hatalar.Oyunun tamamında, oyunsal anlamda çok bir şey ortaya koyamadık. Bizim için iyi bir gece olmadı. Futbolda bu tür sonuçlar olabiliyor. Sezonun bitmesine çok kısa bir zaman kaldı. Hemen Salı günü ve hafta sonu oynanacak maçlara odaklanmalıyız. Hataları değerlendireceğiz” dedi.
Galatasaray’ın golü öncesi yan hakemin kararına itiraz ettiğinin hatırlatılması üzerine de Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, “O bir komedi. Trajedi. Kenardaki hakemin oradaki topun çıkıp çıkmadığını görme ihtimali yok. 25 metreden bayrak kaldırıyor. Kendisine dedik ki ‘bunu görme ihtimalin yok’, o ‘böyle gördüm’ diyor. Superman herhalde. Cüneyt hoca ve yardımcı hakemini tebrik ediyorum. Güzel maç yönetti. Tebrikler. Değerli bir arkadaş. Hakeme bağlamak doğru değil ama ortada konuşulması gereken konular var. Sezon bittiğinde her şeyi konuşacağız. Şu anda zamanı değil.” ifadelerini kullandı.

Fatih Terim: Bu ligde ne olacağı belli olmaz demiştim

Galatasaray, Süper Lig’in son derbisinde Beşiktaş’ı 3-1 yenerek zirve yarışını yeniden alevlendirdi. Maçtan sonra konuşan sarı-kırmızılıların teknik direktörü Fatih Terim, galibiyeti hak ettiklerini söyledi. 
Beşiktaş’ın etkili isimlerini oynattırmadıkları gibi kendilerinin oynadıklarını söyleyen Terim, “Goller de güzeldi. İstediğimiz 3 puanı aldık. Uçurum kenarında dolaşmak kolay değil. Bütün oyuncularımı kutluyorum, ne denildiyse yüreklerini koyarak oynadılar. İkinci yarı neredeyse tam bir Galatasaray hakimiyeti vardı. Güzel bir galibiyet oldu” ifadelerini kullandı.
Bu futbolu görünce insan üzülüyor
Fatih Terim “Türkiye liginde neyin ne olacağı belli olmaz demiştim. Herkes her an her şey yapabilir. Sonuna kadar vazgeçmeyeceğimizi de ifade ettik. Önce kendi maçımızı kazanmayı amaçlayacağız. Sonra diğer sonuçlara bakarız. Nerede olacağımızı göreceğiz. İnsan bu futbolu gördüğü zaman bazı şeylere çok üzülüyor.” dedi.