Aslan namağlup son 16’ya kaldı

Aslan namağlup son 16’ya kaldı
Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi'nde son hafta maçında Lazio ile deplasmanda 0-0 berabere kalarak grubunu lider tamamladı ve son 16 biletini kaptı.UEFA Avrupa Ligi’ndeki temsilcimiz Galatasaray E Grubu son maçında Lazio ile 0-0 berabere...

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi'nde son hafta maçında Lazio ile deplasmanda 0-0 berabere kalarak grubunu lider tamamladı ve son 16 biletini kaptı.

UEFA Avrupa Ligi’ndeki temsilcimiz Galatasaray E Grubu son maçında Lazio ile 0-0 berabere kalarak grubu lider tamamladı ve son 16 Turu’na doğrudan katıldı.

Gruptan çıkmayı daha önce garantileyen Galatasaray, rakibi karşısında puan alması durumunda grubu birinci bitirecek ve doğrudan son 16 turuna yükselecekti. 5 maçta 3 galibiyet 2 beraberlik alan sarı kırmızılı takım İtalya’daki sınava 11 puanla lider çıkmıştı.

Lazio ise iki galibiyet, iki beraberlik ve bir yenilgi sonucunda elde ettiği 8 puanla ikinci sırada yer alıyordu. İstanbul’daki ilk maçı 1-0 kazanan Galatasaray İtalya’daki rövanşta da 0-0 berabere kalarak grubu namağlup şekilde tamamladı. Bu sonuçla Lazio 9 puanla ikinci sırada kaldı ve Şampiyonlar Ligi’nden gelecek rakibini beklemeye geçti.

Statü gereği gruptan ilk sırada çıkacak takım, şubat ayında maç yapmayacak ve doğrudan son 16 turuna adını yazdıracak. İkinci olan takım ise UEFA Şampiyonlar Ligi’nde grubunu 3. bitiren bir ekiple son 16 turuna kalmak için play-off’ta mücadele edecek.

Diagne ve Babel 11’de başladı
Lazio’ya konuk olan Galatasaray, son resmi maça göre kadroda 2 değişiklik yaparak sahaya çıktı. Teknik Direktör Fatih Terim, Spor Toto Süper Ligi’nin 15. haftasında 1-1 berabere kaldıkları Altay maçının kadrosuna göre, Lazio maçında ilk 11’de değişikliğe gitti. Terim, Lazio karşısında Mustafa Muhammed’in yerine Diagne’ye, Halil Dervişoğlu yerine de Babel’e ilk 11’de yer verdi.

Maçtan önemli dakikalar

Lazio-Galatasaray maçı başladı.

10. dakikada Lazio'da Luiz Felipe, kendi yarı alanının ortalarında Diagne'ye yaptığı faul nedeniyle sarı kart gördü.

11. dakikada paslaşılarak kullanılan köşe vuruşu sonunda topla buluşan Kerem, önünü açıp sağ çaprazdan şutunu çekti. Top üstten auta gitti.

15. dakikada Lazio'da Acerbi, rakip yarı alanın ortalarında sağ kanatta Kerem ile girdiği ikili mücadelede yerde kaldı. Lazio bir serbest vuruş kullanacak. Kerem de bu faulü nedeniyle sarı kart gördü.

19. dakikada sağ kanatta topla buluşan Pedro, toğu ortaya doğru sürüp ceza sahası yayının gerisinden sol ayağı ile şutunu çekti. Top farklı şekilde auta gitti.

Direkten döndü!

41. dakikada sağ kanattan Van Aanholt'un kullandığı köşe vuruşunda kaleye yönelen top yakın direkten döndü. Önce Feghouli sonra Diagne bu topa hamle yaptı ama dokunamadılar.

Lazio tehlikeli geldi

43. dakikada sol kanatta hareketlenen Zaccagni ceza sahasına sokulup çizgiye indi. Zaccagni'nin arka direğe çıkarttığı topa Immobile gelişine bir vuruş yaptı. Top üstten dışarıya gitti.

İlk 45 dakika 0-0 sona erdi.

İkinci yarı başladı.

60'ta ceza sahasının sağında topla buluşan Kerem sıfıra inip topu arka direğe havalandırdı. Diagne bu topa kafayı vurdu ama vuruşunda top yandan dışarıya gitti.

63. dakikada Galatasaray'da Emre Kılınç ve Morutan oyuna girdi, Babel ve Feghouli oyundan çıktı. Diagne'nin yerine de Ömer Bayram oyuna dahil oldu.

85. dakikada sağ çaprazda topla buluşan Felipe Anderson'un ceza sahası yayına doğru çıkarttığı topa Luis Alberto gelişine bir vuruş yaptı. Top direğin yanından dışarıya gitti.

90+2. dakikada savumanın arkasına atılan topa Mohamed hamle yaptı. Penaltı noktası üzerinde yaşanan karambolde top Emre Kılnç'a çarpıp kaleye yöneldi ama çerçeveyi bulmadı.

Kalan dakikalarda da gol olmadı ve Galatasaray, grubu 12 puanla lider tamamlayaraK bir üst tura yükseldi. Lazio ise ikinci sırada yer alarak play-off oynamaya hak kazandı.