ASLANI YARALI BIRAKMAYACAKSIN

İstanbul’un kışı bir gariptir. Aniden bastırır. Tipi ve şiddetli rüzgar altında başladı maç. 12. saniyede ise fırtına patladı… Hafızam beni yanıltmıyorsa, bu sezonun en erken golünü attı Trabzonspor. Maç adeta 1-0 başladı Bordo Mavili takım için. Galatasaray, golün şokunu üzerinden atamadan kalesinde bir gol daha görse, maç bitecekti oysa. O golü atamadı Trabzonspor. Fırtına kısa sürdü. Yaralı aslan, pençesini ilk savuruşunda golü buldu. Şoku atlattı, oyun üstünlüğünü ele geçirdi.

Cumartesi günü, “Uğur’lu Futbol” sayfasında da yazmıştım. Abdullah Avcı için son fırsattı bu maç. Eline kadar gelen fırsatı kaçırdı. Oynanacak on üç maç var ve puan farkı 16. Kapanır mı? Bu futbolla çok zor… Kaybedeceğin zaman, şampiyonluk trenini kaçıracağın aşikâr iken, ne diye gözüken köye kılavuz ararsın Abdullah Hocam? Sezon başından beri yanında oturttuğun, beraber maç seyrettiğin Lahtimi midir bu maçın kurtarıcısı? Sağ kanat sıkıntısı çekiyorsun, eyvallah. Bu maçın sağ kanadı, ilk defa on birde sahaya sürdüğün oyuncu mu olmalı hocam? Galatasaray orta sahasının, Trabzonspor’a üstünlük sağlayacağı ortadayken, sağ kanada Abdülkadir’i atıp Siopis’in yanına Bardhi’yi koyarak Bakasetas’ı daha serbest oynatmayı düşünmek çok zor olmasa gerek. Hadi bunu yapmayı düşünemedin hocam… Trezeguet’i ters ayakla sağ tarafta oynatıp, dört gün önce Antalyaspor maçında gol atan moralli Naci Ünüvar’ı sol tarafa atmayı da mı düşünemedin? Hadi bütün bunları yapamadın, basiretin bağlandı… Yardımcıların da uyarmadı. İlk yarı sonunda yanlışını görüp, Lahtimi’yi oyundan aldın. Abdülkadir’i sağ kanata gönderdin. Oyuna girecek oyuncu Gbamin mi olmalı Abdullah Hocam? Yorulan Siopis’in yanına, Bardhi olur, Yusuf olur. Hatta bir gözü karalık yapıp Bakasetas’ı tamamen geriye çekerek Umut Bozok’u oyuna almak bile olur. Yaraladığın aslana, öldürücü darbeyi vuracak olan Gbamin değildir hocam…

Abdullah Hocam; “Mağlup olabilecek bir maç olmadığını düşünüyorum” diyorsunuz, maç sonu yayıncı kuruluşa verdiğiniz röportajda. Tercihlerinizi doğru yapabilseydiniz, Trabzonspor zaten bu durumda olmazdı Sayın Avcı. Şampiyon olmuş takımın lige havlu atmasının, tek hedefinin Türkiye Kupası olmasının tek sorumlusu sizsiniz Abdullah Bey… “Oyuna aldığım oyuncular beklediğim performansı göstermedi” diyorsunuz. İyi de Abdullah Hocam, maç taktiğini belirleyecek olan ben değilim… Trabzonspor, geriye düştükten sonra direnemedi bile… Çıkarken kaybedilen topları Galatasaray iyi kullanabilse, fark daha da açık olurdu. Maçın uzatma dakikalarındaki doldur boşalt oyununu da doğru kullanamayınca, ‘beyaz bayrağı’ çektiniz…

Şimdi, başınızdaki kasketi koyun önünüze. Önünüzdeki tek gerçekçi hedef, Türkiye Kupası olmalı. Çeyrek finale kalan Trabzonspor eğer kupayı kazanırsa-bu berbat sezonda- Avrupa biletini alır ve siz tüm olumsuzluklara rağmen gemiyi limana sağ salim yanaştırmış sayılırsınız.

Galatasaray’a gelince… Üstadımız Abdullah Biricik yazacaktır ama Torreria’nın çıkmasını ağır ödeyebilirdi Okan Hoca. Yine de kazanan her zaman haklıdır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Uğur Temel Arşivi

Cemre

26 Şubat 2024 Pazartesi 07:00